Türkiye-Irak ilişkileri

Davutoğlu'ndan İbadi'ye mektup

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı İbadi’ye bir mektup göndererek, Musul'un Başika kasabasındaki Türk askerleriyle ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, 'Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar asker intikâli gerçekleştirilmeyeceğini' de iletti.

[Fotoğraf: AA-Arşiv] Türkiye'den Başbakan düzeyinde Bağdat'a son ziyaret Kasım 2014'te yapılmıştı.

al jazeera'nin başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, başbakan ahmet davutoğlu, iraklı mevkidaşına gönderdiği mektupta, "irak’ın tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inandığımız egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan türkiye’nin bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını kaydetmiştir" ifadelerini kullandı. başbakan bilgilendirme mektubunda, "irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar başika’ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini" de belirtti.

irak’a işid'le mücadelesinde türkiye'nin "her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini" vurgulayan davutoğlu, bu konuda irak hükümetiyle işbirliğinin 'danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini' vurguladı.

başbakan, "irak ile türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiği"nin de altını çizdi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;