'Deniz Feneri'nde iki sanığa ceza talebi | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Deniz Feneri davası

'Deniz Feneri'nde iki sanığa ceza talebi

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı davada mütalaasını açıklayan savcı, iki sanığa "resmi evrakta sahtecilik"ten ceza verilmesini, 17 sanığın da beraatini istedi.

almanya'daki deniz feneri e.v. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada, savcı "özel belgede sahtecilik", "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlamalarına ilişkin mütalaasını açıkladı.

cumhuriyet savcısı ibrahim kayapınar, "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasından hakkında dava açılan 4 sanıktan ikisi hakkında beraat isterken mehmet gürhan ve eşi nurgül gürhan'ın bu suçtan cezalandırılmalarını talep etti.

savcı, 17 sanığın "özel belgede sahtecilik", ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan beraatlerini isterken mehmet gürhan, mehmet taşkan ve firdevsi ermiş'in ise hakkındaki davanın 'zaman aşımı nedeniyle' düşmesine karar verilmesini talep etti.

kaynak: dha

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;