Türkiye

Deniz Seki'nin raporu Adli Tıp'ta

Hapis cezası kesinleşen şarkıcı Deniz Seki’nin, infazın ertelenmesi için sunduğu sağlık raporu Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp, Deniz Seki'nin sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun olup olmadığına dair görüş bildirecek.

Konular: Türkiye
Deniz Seki "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. [Fotoğraf: AA]

uyuşturucu davasında aldığı hapis cezası yargıtay tarafından onanan ve infaz işlemleri yapılan şarkıcı deniz seki, istanbul cumhuriyet başsavcılığı’na sağlık sorunları olduğuna dair rapor sundu. seki’nin şubat tarihli raporunda “kadınsal bir hastalık nedeniyle kanser riskinin bulunduğu” yönünde tespitler yer alıyor.

deniz seki bu rapor doğrultusunda 5275 sayılı kanun’un 16. maddesinde yer alan “hapis cezasının infazının hastalık nedeniyle ertelenmesi” hükmü kapsamında infazının ertelenmesini istedi.

bunun üzerine infaz savcılığı, seki’nin sunduğu raporu adli tıp kurumu’na gönderdi. raporları inceleyecek olan adli tıp, infaz savcılığı’na “cezaevine girebilir” ya da “giremez” diye görüş bildirecek. adli tıp’tan gelecek rapora göre de infaz savcılığı, seki’nin infazın ertelenmesi talebiyle ilgili kararını verecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;