Avrupa

Denktaş hayatını kaybetti

Solunum cihazı ve diyalize bağlanan Kuzey Kıbrıs'ın kurucu lideri Denktaş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Denktaş, 8 ocak gecesi ishale bağlı su kaybı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

kuzey kıbrıs'taki yakındoğu üniversitesi hastanesi'nin yoğun bakım servisinde 9 ocak pazar gününden bu yana tedavi gören kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin kurucu cumhurbaşkanı rauf denktaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. kuzey kıbrıs'ta ulusal yas ilan edilirken, denktaş'ın 17 ocak salı günü toprağa verileceği açıklandı.

denktaş'ın vefatı, oğlu demokrat parti genel başkanı serdar denktaş, cumhurbaşkanı derviş eroğlu, başbakan irsen küçük'ün de katıldığı basın toplantısında yakın doğu üniversitesi hastanesi başhekimi dr. sevim erkmen tarafından açıklandı.

denktaş'ın 24 mayıs'dan itibaren yaşadığı sağlık sürecinden söz eden erkmen, ''yoğun  ve başarılı bir tedavi süreci, kurucu  cumhurbaşkanımızı, önceden varolan kalp-akciğer sorunu ve ileri yaşın da etkisiyle ancak 8 ay yaşatabilmiş, maalesef bu akşam saat 22.00 itibariyla hak'kın rahmetine kavuşmuştur. ydü ailesi olarak kendilerine allah'dan rahmet, yaslı ailesine sabırlar diliyoruz. tüm ulusumuzun ve türk dünyasının başı sağolsun'' dedi.

denktaş, 8 ocak gecesi ishale bağlı su kaybı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. iç organlarında perşembe günü yetersizlik başgösteren denktaş, cuma sabahı itibarıyla solunum cihazına, akşam saatlerinde ise diyalize bağlanmıştı.

'ölüyor dediler çıktım'

24 mayıs'ta beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan denktaş, 29 ekim'de hastaneden taburcu edildikten sonra ilk kez 15 aralık'ta evinden dışarı çıkmıştı. havanın da güzel olmasından yararlanarak ilk kez evinden çıkan denktaş, ''benim için 'ölüyor' dediler, dışarı çıktım'' demişti.

denktaş, yakın doğu üniversitesi (ydü) tıp fakültesi hastanesi'ndeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 temmuz'da ankara'ya, genelkurmay başkanlığı rehabilitasyon merkezi'ne götürülmüştü. rauf denktaş'ın tedavisine ankara'da gülhane askeri tıp akademisi'nde (gata) devam edilmişti. beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için

25 ağustos'ta ameliyat edilen denktaş, 30 ağustos'ta da kktc'ye ydü hastanesi'ne getirilmişti.

denktaş, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin artması nedeniyle 5 eylül'de ydü hastanesi'nde yeniden ameliyat olmuş, 29 ekim'de de taburcu edilmişti.

rauf denktaş’ın cuma gecesi yaşamını yitirmesi sonrasında siyasilerden taziye mesajları gelmeye devam ediyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;