Gülen örgütü soruşturmaları

Devlet sırları ifşa ediliyor

İnternete düşen son ses kaydından devletin üst düzey toplantılarının da dinlenildiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı'nın devlet mahremiyeti içeren konuşmaları ifşa edildi.

Konular: Türkiye
Ahmet Davutoğlu Mayıs 2009'dan bu yana Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın göreve başladığı tarih ise Mayıs 2010. [AA]

türkiye'de 17 aralık operasyonundan bugüne kadar onlarca telefon görüşmesi ve telefon kaydı internete düştü. bugüne kadar yapılan görüşmelerin tamamında başbakan erdoğan, ailesi, bakanlar ve işadamlarının telefon kayıtları vardı. ancak son ses kaydında devlet sırrı niteliğindeki konuşmalar ifşa edildi.

öncekilerden farklı bir youtube hesabından yayılan kayıtta dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, mit müsteşarı hakan fidan, dışişleri bakanlığı müsteşarı feridun sinirlioğlu ve genelkurmay 2. başkanı orgeneral yaşar güler'in konuşması var. istişare toplantısı yaptıkları anlaşılan dört ismin de sesleri oldukça net. bu da bir ortam dinlemesi yapıldığını gösteriyor. 

dışişleri bakanlığı'ndaki toplantıda suriye'deki türk toprağı süleyman şah türbesine yönelik işid tehdidi üzerine suriye politikasını ve türkiye'nin olası hamleleri değerlendiriliyor. al jazeera, yayın ilkeleri gereği kayıttaki ifadelere haberde yer vermeyecek.

toplantının tarihi 13 mart. bu kayıt bugüne kadar yayınlanan en yakın tarihli kayıt. bu da telefon ve ortam dinlemelerinin hâlâ devam ettiğini gösteriyor. 

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, 14 mart'ta van'da iran ve azerbaycan dışişleri bakanlarıyla düzenlenen ortak basın toplantısında bu toplantıdan bahsetmişti. konunun cumhurbaşkanı ve başbakan'a iletildiğini söyleyen dışişleri bakanı, "şu an itibariyle gerek askerlerimize, gerek oradaki toprağımıza yönelik herhangi bir ihlâl söz konusu değil. ancak böyle bir tehlike söz konusu olması halinde her türlü tedbir alınacak şekilde hazırlıklıyız. o bakımdan kamuoyumuzun hiçbir tereddüdü olmamalı. ümit ederiz ki oradaki askerlerimizin ve toprağımızın güvenliğine yönelik herhangi bir ihlâl söz konusu olmaz. aksi takdirde gerekli bütün hazırlıklar, her türlü çalışma tamamlanmıştır. her ihtimal göz önünde bulundurularak hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz" demişti.

gül, sinirlioğlu ile görüştü

köşk kaynakları cumhurbaşkanı abdullah gül ve dışişleri bakanlığı müsteşarı feridun sinirlioğlu'nun farklı bir gündemle bir araya geldiğini, ancak söz konusu kaydın da konuşulduğunu açıkladı. 

gül'ün basın danışmanı ahmet sever de, kaydın yayınlanmasının ardından milli güvenlik kurulu'nun olağanüstü toplandığı haberlerini yalanladı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;