Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Dışişleri: Elçinin açıklaması yeterli

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili iddiaları yazılı açıklamayla yalanladı. Türk Dışişleri de elçinin yalanlamasının kendileri için yeterli olduğunu açıkladı.

ABD Büyükelçisi Ricciardone TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.
türk dışişleri bakanlığı, abd'nin türkiye büyükelçisi'nin son yolsuzluk operasyonlarının ülkesine maledilmesine dair haberleri yalanlamasının ardından bir açıklama yaptı. elçinin bakanlığa çağrılacağına dair iddiaları yalanlarken, “abd büyükelçisinin açıklamasını yeterli buluyoruz. bu aşamada bakanlığa çağırılmasına yönelik bir plan söz konusu değil” ifadesini kullandı.
 
ak parti genel başkan yardımcısı ve sözcüsü hüseyin çelik de büyükelçi ricciardone’nin ‘iddialar iftiradır’ açıklamasıyla ilgili görüşünü twitter hesabından paylaştı.

çelik, “abd elçisi ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberleri, elçilik yalanladı. beyana itibar etmek durumundayız. görüş soran medyanın dikkatine” dedi. abd’nin ankara büyükelçisi

"ricciardone: haberler iftira"

francis ricciardone, bazı türk gazetelerinden gelen, yolsuzluk operasyonunda abd’nin ‘parmağı olduğu’ iddialarını bu sabah yalanlamıştı. 

ricciardone bu sabah twitter hesabından yaptığı açıklamasında; 

"abd'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. abd ve türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. hiç kimse abd-türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" dedi.

söz konusu haberlerde, ricciardone'nin operasyonun yapıldığı 17 aralık günü  avrupa birliği büyükelçileri ile bir araya gelerek, "halkbank'ın iran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik, dinlemediler. bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz" dediği iddia edilmişti. hükümete yakın gazeteler de ricciardone'yi kastederek "çek git bu ülkeden" manşetleri atmışlardı. yine aynı gazeteler amerikan elçisinin türk dışişleri bakanlığı'na çağrılacağını iddia etmişlerdi. 

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;