Türkiye
Diyarbakır'da üniversiteye tatil
Hizbullah ve PKK yanlılarının üç gündür kavga ettiği Dicle Üniversitesi'nde, eğitime 13 Nisan tarihine kadar ara verildi.
Haberin Öne Çıkanları
Üç kişi yaralı
Dokuz gözaltı var
Cizre'de gerilim

diyarbakır’da pazartesi günü dicle üniversitesi’nde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgayla başlayan gerginlik yüzünden üniversite tatil edildi. al jazeera diyarbakır muhabiri mahmut bozarslan, üniversite yönetiminin 13 nisan'a kadar eğitimi durdurma kararı aldığını bildirdi.
üniversite kampüsündeki hizbullah ve pkk yanlısı öğrenciler arasındaki gerilim, çarşamba günü ciddi boyutlara ulaştı. bozarslan'ın verdiği bilgiye göre, çarşamba günkü kavgada biri ağır olmak üzere üç öğrenci yaralandı.
kavgada birbirlerini bıçaklayan iki tıp fakültesi öğrencisi, yaralı halde hastaneye kaldırıldı. hastane kaynakları, yaralı öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğunu aktardı.
tansiyonu düşürme çabaları
polis ekipleri, bütün üniversiteye yayılan kavga nedeniyle kampüse girdi ve dokuz öğrenciyi gözaltına aldı. öğrenciler ve polisler arasında gün boyunca zaman zaman arbede gerçekleşti.
üniversite yönetimi, olaylar üzerine çarşamba günü öğle saatlerinde resmi açıklamayla okulun tatil edildiğini duyurdu.
barış ve demokrasi partisi (bdp) eşbaşkanı selahattin demirtaş ile milletvekilleri, üniversiteye gelerek öğrencilerin otobüslerle kampüsten çıkmasını sağladı.
olayların ardından bdp milletvekilleri ve hizbullah’a yakın hüda-par’ın yöneticileri, çözüm bulması için vali mustafa toprak’ı ziyaret etti.
üniversitede iki grup arasında hafta başından bu yana gerginlik yaşanıyor. hizbullah destekçilerinin pazartesi günü islam peygamberi hz. muhammed'in doğum gününde mimarlık fakültesi'nde bildiri dağıtmak istemesine, pkk taraftarları engel olmuştu. eğitim fakültesi'ne sıçrayan ve karşılıklı sloganların atıldığı gerginlik, kavgayla sonuçlanmıştı.
cizre'de gerilim
üniversitede iki grup arasında yaşanan olayları protesto amacıyla, şırnak’ın cizre ilçesinde de gösteri yapıldı.
ilçedeki idil ve yafes caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 200 kişilik bir grup, yollara barikatlar kurup gösteri düzenledi.
göstericilerin, taş, havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombası atması üzerine, polis basınçlı su ve biber gazıyla gruba müdahale etti.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar