Uludere soruşturması
Dövülen kaymakamdan adaylık istifası
34 kişinin hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiği Uludere’yi ziyareti sırasında darp edilen Kaymakam Naif Yavuz, AK Parti'den milletvekili olmak için görevinden istifa etti.

şırnak uludere’de 34 kişinin ölümünün ardından taziye için gittiği gülyazı köyünde linç edilmek istenen kaymakam naif yavuz, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. irak sınırındaki uludere'den balıkesir'in gömeç ilçesine atanan naif yavuz, memleketi muş'tan ak parti milletvekili aday adayı olacak.
naif yavuz, hemşerilerinin talebi üzerine böyle bir karar aldığını belirterek, "aday gösterilip seçilirsem, vatandaşlarımıza hizmetimizi bu kez parlamentoda sürdürmek istiyorum" dedi.
naif yavuz, 2012 yılında türk idareciler derneği'nin verdiği 'yılın idarecisi' ödülünü o dönem başbakan olan recep tayyip erdoğan'dan almıştı.
uludere olayı
kuzey irak’taki zaho’dan kaçak mazot ve sigaraları katırlara yükleyip türkiye sınırına doğru ilerleyen köylüler, şırnak’ın uludere ilçesine bağlı ortasu köyünün yakınında, insansız hava araçları (iha) ve termal kameralar tarafından tespit edilmişti. pkk grubu zannedilen köylüler, 28 aralık 2011 akşamı dört savaş uçağı tarafından bombalanmış, olayda yaşları 16 ile 20 arasında değişen 34 köylü hayatını kaybetmişti.
kaymakam yavuz ise 31 aralık günü, sınırdaki bombardımanda hayatını kaybedenler için gülyazı köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret etmiş, burada bir grubun saldırısına uğramıştı. çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan yavuz, burada bulunan başka bir grup tarafından da ikinci kez darp edilmişti.
kaynak: dha
Yorumlar