Türkiye

'El Kaide listesi' güncellendi

"Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun"a göre "El-Kaide Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesi güncellendi, iki isim hakkındaki hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Konular: El Kaide, Ortadoğu
Şam Cephesi'ne katılan Hazm Hareketi, Halep'in kırsalında Nusra Cephesi ile çatışıyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

birleşmiş milletler güvenlik konseyi'nin (bmgk) kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulması hakkındaki kararda yer alan listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulması bakanlar kurulu tarafından onaylanarak resmi gazete'de yayımlandı.

maliye bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun"a göre, bakanlar kurulu'nun bu listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.

böylece, bmgk kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların kontrolünde olan mal varlığının dondurulması hakkındaki kararın "el-kaide bağlantılı gerçek kişiler" listesi güncellendi.

güncellemede, listedeki "ismail mohamed ismail ebu shaweesh" ve "aqeel abdulaziz aqeel al-aqeel" isimli şahıslara ilişkin hükümler yürürlükten kaldırıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;