Tenis

En çok kazanan yine Sharapova

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, geçen yıl en çok kazanan kadın sporcuları açıkladı. Listede ilk sıra yine Maria Sharapova'nın oldu.

Konular: Spor
Sharapova, uzun zamandır dünya sıralamasında ilk sırada olamıyor. [Reuters]

bu alanda tam 11 yıldan beri kadınlarda en çok kazanan sporcu hep maria sharapova oluyor.

geçen yıl fransa açık'ı kazanan 28 yaşındaki raket, 6.7 milyon dolar almıştı. fakat yılın toplam kazancı 29.7 milyon doları buldu. bu toplamın içerisinde sponsorluk gelirleri de bulunuyor.

kadın tenisinde dünya sıralamasının ilk sırasında yer alan serena williams ise 24.6 milyon dolarla ikinci sırada.

tenisçiler dışında listede en yukarıda yer alan ilk isim danica patrick. bir motor sporcuları sürücüsü. dördüncü sırada ve 13.9 milyon dolar kazandı.

ilk 10'da tenis dışındaki diğer sporcu da golften stacy lewis, dokuzuncu sırada. ilk 10'un 7'sinde tenisçiler var.

tenis, dünyada çok kazandıran spor dallarından biri. özellikle kadınlarda listede başı çekiyor. tenisin erkeklerdeki efsanelerinden roger federer, geçen sezon 67 milyon dolar kazanmıştı.

erkeklerde boksörler floyd mayweather 300 milyon dolar, manny pacquiao da 160 milyon dolarla ilk sırada yer almışlardı. portekizli yıldız futbolcu ronaldo ise 79.6 milyon dolar kazanarak futbolcuların zirvesine oturmuştu.

kadınlarda kazanç hesaplaması 1 haziran'da başlıyor ve bir yıl sonra aynı gün son buluyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;