Libya

Ensar'üş Şeria BM’nin yaptırımlar listesinde

BM Güvenlik Konseyi’nin El Kaide'ye uygulanan yaptırımları gözleyen komitesi, Libya’daki Ensar'üş Şeria örgütünü yaptırımlar listesine ekledi.

Konular: Ortadoğu, Afrika
ABD Büyükelçisi Stevens ile üç diplomatın öldüğü saldırıdan Ensar'üş Şeria örgütü sorumlu tutuluyor. [Reuters]

bmgk’daki karar abd, ingiltere ve fransa'nın talebi ve diğer ülkelerin onayı ile alındı.

kararla birlikte tüm ülkelerin ensar'üş şeria örgütüne ait varlıkları dondurması, silah satışını engellemesi ve seyahat yasağı uygulaması gerekiyor.

örgüt 2012 yılında abd'nin bingazi misyonuna düzenlenen saldırı ve abd'li diplomatların öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.  

ensar'üş şeria, son dönemde hem libya güvenlik güçleri hem de diğer silahlı gruplarla çatışıyor ve çeşitli şiddet olaylarında yer alıyordu.

ensar'üş şeria, abd'nin terör listesine de alınmıştı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;