2015 Genel Seçimi
Erdoğan: Çünkü koltuk sıcak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere seçimlerinden sonra siyaseti bırakan liderleri hatırlattı, "Bizde böyle bir şey yok, neden? Çünkü koltuk sıcak, sıcak" dedi.

izmi'de toplu açılış töreninde konuşan cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, ingiltere'deki seçim sonuçlarını örnek göstererek, istifa eden siyasetçileri hatırlattı. erdoğan şunları söyledi:
"italya yeni kanunla koalisyonları yasakladı. ingiltere’de oyları düşen 3 partinin genel başkanları yenilgiyi kabul edip istifa etti. bizde böyle bir şey yok, neden? çünkü koltuk sıcak, sıcak. madem iddialısınız, birinci parti olamazsanız çekilin. ama diyemiyorlar. başkanlık sistemi gelirse bunlara artık parlamentoda ekmek yok, onun için istemiyorlar."
"gönlümde bir parti var"
her partiye eşit mesafede olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı erdoğan, "ama gönlümde bir parti var. her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. taraf deyince doğru, ben tarafım; ama milletin tarafındayım" dedi.
"izmir öncülerden olacak"
erdoğan ayrıca 7 haziran seçimlerinin kritik olduğunu söyleyerek, "izmirli kardeşlerimizin yaşam tarzlarıyla değil, yaşam kalitesiyle ilgileniyoruz. kurtuluş savaşımızın zafer burcu olan izmir yeni türkiye mücadelemizin de öncülerinden olacak. 7 haziran seçimleri kritik bir süreç. milletimiz yeni türkiye ile eski türkiye koalisyonu arasında bir seçim yapacak" ifadelerini kullandı.
erdoğan, muhalefet partilerinin seçim beyannamelerinde, "komik şeyler" olduğunu da söyleyerek, "seçim sürecinde tüm partiler programlarını ortaya koydular. sizlerle birlikte takip ediyorum. komik şeyler oluyor. asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar" dedi.
kaynak: al jazeera
Yorumlar