Türkiye

Erdoğan istedi, Berdimuhammedov affetti

Türkmenistan'da bir öğrenciyi dövme suçlamasıyla 2 yıl hapse mahkum olan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine serbest bırakıldı. Polat, Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta beraberinde getirdiği Polat, eşi Müberra Polat, kardeşi Celalettin Polat ile sohbet etti. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türkmenistan'a yaptığı resmi ziyaretini tamamlayarak türkiye’ye döndü. saat 22.30'da atatürk havalimanı'na inen erdoğan’ın uçağı, eşi emine erdoğan, ekonomi bakanı nihat zeybekci ve milli eğitim bakanı nabi avcı’nın yanı sıra türk öğretmen hacı hamdi hamit polat’ı da istanbul’a getirdi.

hacı hamdi hamit polat, türkmenistan'daki aşkabad türk ilköğretim okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla 20 mayıs 2014'te tutuklanmış ve 2 yıl hapse mahkûm olmuştu. cumhurbaşkanı erdoğan'ın talebi üzerine türkmenistan devlet başkanı gurbanguli berdimuhammedov, özel afla polat'ın serbest bırakılmasını sağladı. karar temyiz aşamasındayken serbest bırakılan polat, erdoğan'ın uçağına yetiştirildi.

sınıf öğretmeni polat’ın eşi müberra polat ve kardeşi celalettin polat da uçağa alındı. aile, cumhurbaşkanı erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

ailenin sevincini eşi emine erdoğan ile birlikte paylaşan cumhurbaşkanı ise mutlu çifte "allah sizi birbirinizden ayırmasın" dedi.

milli eğitim bakanı nabi avcı, "öğretmenimizin suçsuz olduğuna inanarak da böyle bir talepte bulunuyorduk. cumhurbaşkanımız bu ziyareti vesilesiyle sayın devlet başkanı ile görüştüğünde, cumhurbaşkanımıza da bir jest olmak üzere bu tasarrufta bulundu" diye konuştu.
kaynak: cumhurbaşkanlığı ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;