Kürt sorunu

Erdoğan: PKK ile anladıkları dilden konuşacağız

PKK'nın çok yanlış bir uygulamanın içerisinde olduğuna da vurgu yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütü ile anladıkları dilden konuşacağız" dedi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Erdoğan saldırıyı değerlendirdi

PKK'ya mesaj verdi

başbakan recep tayyip erdoğan, mısır, tunus ve libya'ya yapacağı ziyaretler için kahire'ye hareket etmeden önce havaalanında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. pkk'nın şemdinli ilçesi'nde düzenlediği saldırıyı değerlendiren erdoğan, örgütün çok yanlış bir uygulamanın içerisinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''tabi bunu çok açık ve net söylemek durumundayım, şu anda bölücü terör örgütü, çok çok yanlış bir uygulamanın içerisinde. güvenlik güçlerimizin operasyonlarını durdurması temennisini ki, bunun tabi hiçbir güçlü bir zemini olamaz, sürdüren bu örgüt kendisi görüldüğü gibi, bırakın yaptıkları bu saldırıları, şimdi şemdinli'deki bir düğün törenine katılmak suretiyle bu düğün töreninden, oradaki güvenlik güçlerimize, yani karakollarımıza, oradan roketatarlarımıza saldıracak kadar insanlıktan nasibini almamış bir noktadadır. onun için burada ben hakkarili vatandaşlarımın, kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyacağına inanıyorum. fakat biz tabi, onların anlayacağı dille konuşmaya devam edeceğiz. onu da özellikle söylemek durumundayım'' dedi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;