Kürt sorunu
Erdoğan, Zana ile görüştü
Türkiye Başbakanı, Kürt sorununun çözümü için kendisini işaret eden bağımsız milletvekilini Ankara'da kabul etti.
Haberin Öne Çıkanları
Zana'dan yeni mesaj
'Barış gelecek'
Tepki görmüştü

türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan'ın, diyarbakır bağımsız milletvekili leyla zana ile günlerdir beklenen görüşmesi gerçekleşti.
cumartesi günü saat 15.00’da başbakanlık resmi konut’unda kabul eden erdoğan ve zana, kürt sorunuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. görüşmeye başbakan yardımcısı beşir atalay da katılırken, başbakanlık kaynaklarından görüşmeyle ilgili bir açıklama yapılmayacağı kaydedildi.
görüşmeyle ilgili leyla zana'nın bir açıklama yapıp yapmayacağı henüz belli olmadı.
daha önce "kürt sorunu'nu başbakan erdoğan çözer" sözleriyle dikkat çeken zana’dan görüşme öncesi yeni mesajlar geldi.
zana, beş yıl önce kalp krizinden ölen eski dep milletvekili orhan doğan'ın mezarı başındaki dünkü anma töreninde "bu topraklara mutlaka barış gelecek. barışa olan inancımızı korumalıyız" dedi.
'barış mutlaka gelecek'
kürt siyasetçi, “dost ve düşman herkes bilsin ki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. belki bizim ömrümüz yetmez” sözlerini sarfetti.
leyla zana bir süre önce hürriyet gazetesine verdiği röportajda erdoğan için “ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. yitirmek de istemiyorum” ifadesini kullanmıştı.
kürt siyasetçilere de uyarılarda bulunan zana, "herkes kısa, orta, uzun vadede yapacaklarını somut olarak ortaya koymalı, herkes bunu bilmeli. kürt politikacılar ise olumsuz dilden vazgeçmeli yani toplumdaki umutları söndürmemeli" ifadelerini kullanmıştı.
görüşmek istemişti
leyla zana, konuyla ilgili erdoğan’la görüşmek istediğini belirtmiş ancak somut adımlar atılmadığını takdirde kendisinin kişisel olarak görüşmesinin bir anlamı olmayacağına dikkat çekmişti.
başbakan erdoğan da, bu sözleri değerlendirerek, zana ile görüşebileceği mesajını vermişti. bunun üzerine zana'dan görüşme talebi gelmişti.
görüşmenin daha önce yapılmasının planlandığı ancak dağlıca'daki pkk saldırısı ve türkiye'ye ait bir jetin suriye tarafından düşürülmesi nedeniyle mümkün olmadığı belirtiliyor.
kaynak: ajanslar
Yorumlar