Şike davası

Erdoğan'dan Yargıtay'a tepki

Başbakan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında aldığı hapis cezasının onanmasının zamanlamasının anlamlı olduğunu söyledi.

Konular: Türkiye, Spor

Haberin Öne Çıkanları

'Niye bu güne kadar açıklanmadı?'

'30 Mart sonrası yapabilirdin'

'Yargı yolu tükenmedi'

başbakan recep tayyip erdoğan, yargıtay'ın fenerbahçe bşakanı aziz yıldırım'ın hapis cezasını onaması sonrası konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

erdoğan, "zamanlaması itibarıyla bunları ben anlamlı buluyorum. niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? şimdi tam seçimin arefesinde niçin böyle bir karar açıklanır? böyle bir kararı açıklayacaksın, öyle veya böyle, bunu 30 mart sonrasında da yapabilirdin" dedi.

brüksel gezisi öncesi ankara esenboğa havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan erdoğan, "bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. bunu da anlamlı buluyorum. işte şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı, burada da çok ince hesaplar yapmak suretiyle böyle bir adım attıklarına inanıyorum" diye konuştu.

'hukuki süreç bitmemiştir'

başbakan erdoğan, yıldırım için yargı yolunun tükenmediğini de ifade etti.

erdoğan, "temenni ederiz ki burada da daha henüz tabii hukuki süreç tamamıyla bitmemiştir. hukuki sürecin devamında ne olur, ne gelir, ne gider onu bilemem sadece zamanlamasının anlamlı olduğunu burada ifade etmek istiyorum." dedi.

yıldırım'dan itiraz başvurusu

yargıtay 5'inci ceza dairesi, aziz yıldırım'ın şike davasında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı.

aziz yıldırım'ın avukatları, yargıtay cumhuriyet başsavcılığı'na dilekçe vererek bu karara itiraz etmesini talep etti. talebi değerlendirecek olan yargıtay cumhuriyet başsavcılığı gerek görmesi durumunda karara itiraz edebilir. itiraz durumunda 5. daire'nin kararını yargıtay ceza daireleri genel kurulu değerlendirecek.

yıldırım, denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

fenerbahçe başkanı için anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuru dışında hukuki yol kalmadı.

yıldırım; fenerbahçe-karabükspor, fenerbahçe-ankaragücü, fenerbahçe-sivasspor, eskişehirspor-trabzonspor, fenerbahçe-istanbul büyükşehir belediyespor maçlarında şike yapmak ve teşvik primi vermekten suçlu bulunmuştu.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;