Türkiye

Ergenekon'da Özkök'ün ismi geçti

Davada ifade veren gizli tanık, örgütün medya ayağı için Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmenini işaret etti.

Haberin Öne Çıkanları

İfadesini değiştirdi

Tartışılan manşetler

Komisyona cevap verdi

Dört yıldır süren 'Ergenekon' davasında 65 tutuklu sanık yargılanıyor. [AA]

türkiye'de darbe girişimi iddiasıyla yüzlerce asker ve siyasetçinin yargılandığı ergenekon davası'nda, suçlamalar ülkenin en önemli gazetecilerinden birine uzandı. duruşmada ifade veren gizli tanık, "ergenekon örgütünün medya kolunu ertuğrul özkök ve ekibi yönetiyordu" dedi. 

türkiye'nin en çok satan gazetelerinden hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni özkök’ü darbe girişimiyle suçlayan ‘mart’ isimli gizli tanık, daha önce savcılık ifadesinde söylediği ‘örgütün medya ayağını hüseyin buzoğlu’nun yönettiğine dair iddiasını geri aldı. 
 
silivri cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı 'ergenekon' davasının 253’üncü duruşmasında, mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan gizli tanık, "hüseyin buzoğlu için bu biraz ağır olmuş. onu demek istemedim. medya patronluğunu ertuğrul özkök ve ekibi yapıyordu" iddiasında bulundu. avukat olan buzoğlu davanın tutuksuz sanıklarından.
 
'poyraz'ın kitaplarını tanıtıyordu'
 
davanın tutuklu sanıklarından araştırmacı yazar ergün poyraz’ın kitaplarının basıldığı togan yayınları’nda çalıştığını belirten gizli tanık söz konusu kitapların tanıtımının hürriyet gazetesinde yapıldığını söyledi. 
 
poyraz iktidardaki ak parti’nin yöneticileri, partinin ideolojik duruşunu inceleyen ‘patlak ampul’, ‘musa'nın gül'ü’, ‘musa'nın çocukları’, ‘musa'nın mücahiti’ gibi kitaplarıyla tanınıyordu.
 
gizli tanığın iddialarına konu olan gazeteci özkök, 2009 yılına kadar yaklaşık 20 yıl boyunca hürriyet gazetesini yönetti. özkök’ün görev yaptığı dönemde 28 şubat süreci, 2001 ekonomik krizi, güneydoğudaki şiddet, laiklik tartışmaları, ak parti’nin iktidara gelişi, 2007’deki ‘e-muhtıra’ gibi önemli siyasi dönemeçler yaşayan türkiye'de, hürriyet gazetesinin attığı manşetlerler tartışma yaratmıştı.
 
gazete, 1997 yılındaki 28 şubat kararları için ‘topyekun seferberlik’, 2008 yılındaki tbmm’de gerçekleşen türban oylaması içinse ‘411 el kaosa kalktı’ manşetlerini kullanmıştı. 
 
ekim ayı başında tbmm darbeleri araştırma komisyonu'nun sorularını yanıtlayan özkök, 28 şubat döneminde hiçbir komutandan talimat almadığını belirtmiş, ancak dolduruşa geldiğini söyleyerek pişmanlığını dile getirmişti.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;