Ekonomi
Eriğin kilosu 8 lira
Mersin’in Silifke ilçesinde hasadına başlanan eriğin kilosu üreticide 100 liradan 8 liraya düştü. Erik İstanbul’un lüks manavlarında ise kilosu 40 liraya satılıyor.

yeşil erik tezgâhlara çıkmaya başladı. istanbul’un lüks manavlarında kilosu 40 liradan satılan erik, üreticide 8 lira.
mersin'in silifke ilçesinde geçen ay örtü altında ilk hasat edildiğinde kilogramı 100 liraya kadar yükselen eriğin fiyatı, açık alandaki ürünlerin tezgâhlara inmesiyle 8 liraya kadar düştü.
geçen ay örtü altında hasat edilen, özellikle aşeren hamileler tarafından fiyatı pahalı olduğu için taneyle satın alınan erikte açık alanda hasat başladı.
göksu vadisi'nde hasadına başlanan erikler atayurt hal tesisleri'nde paketlendikten sonra ankara, istanbul ve izmir başta olmak üzere talebe göre çeşitli illere gönderiliyor.
silifke’nin rekoltesi 8 bin ton
atayurt hal derneği başkanı ali türer yaptığı açıklamada, eriğin kilogram fiyatının kalitesine göre 8 ile 12 lira arasında değiştiğini söyledi.
ilçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik rekoltesi beklendiğini ifade eden türer, "silifke’de yetişen erik, gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep ediliyor. üreticiler de eriğin getirisinin iyi olmasından dolayı bu ürüne ilgilerini artırıyor" diye konuştu.
silifke ziraat odası başkanı mahire can da göksu vadisi'nin mikroklima özelliği sayesinde ürünlerin özel tat ve görünüme sahip olduğunu anlattı.
kaynak: aa ve al jazeera
Yorumlar