Türkiye
Erken seçim kararı alındı
Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin yenilenmesine karar verdi. Cumhurbaşkanı bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.

cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın, türkiye büyük millet meclisi başkanı ismet yılmaz ile istişare ederek, türkiye cumhuriyeti anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, türkiye büyük millet meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verdiği bildirildi. cumhurbaşkanı bugün başbakan ahmet davutoğlu'nu kabul edecek.
#cumhurbaşkanı #erdoğan salı günü saat 11:00'de #ahmetdavutoğlu ile görüşecek. #erdoğan #davutoğlu'na geçici hükümeti kurma görevini verecek
— didem özel tümer (@ajtozeltumer) august 24, 2015
meclis başkanı ismet yılmaz ile cumhurbaşkanı'nın görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü. cumhurbaşkanlığı görüşme sonrası yazılı bir açıklama yaptı. açıklamada "7 haziran 2015 tarihindeki 25. dönem milletvekili genel seçimleri sonrasında, türkiye büyük millet meclisi başkanlık divanı seçiminin tamamlandığı 9 temmuz 2015 tarihinden itibaren, anayasa'da öngörülen süre zarfında, cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan'ın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslara rağmen bakanlar kurulu kurulamamış, mevcut şartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. bu nedenle seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuştur" ifadeleri kullanıldı.
açıklamada erken seçim kararıyla ilgili olarak da "sayın cumhurbaşkanımız, türkiye büyük millet meclisi başkanı sayın ismet yılmaz ile istişare ederek, türkiye cumhuriyeti anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, türkiye büyük millet meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişlerdir." denildi.
kaynak: cumhurbaşkanlığı websitesi
Yorumlar