Spor

Erzurum'da sürat pateni heyecanı

Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6'ncı Ayak Yarışları Erzurum'da başladı.

Konular: Diğer Sporlar
Dünya Kupası'nın altıncı durağında 180 sporcu mücadele ediyor. [Fotoğraf: AA]

uluslararası buz pateni federasyonu (isu) ve türkiye buz pateni federasyonu tarafından düzenlenen kısa kulvar sürat pateni dünya kupası 6'ncı ayak yarışları başladı.

palandöken olimpik buz pateni salonu'nda organize edilen şampiyonaya, türkiye, kanada, rusya, italya, amerika, japonya, çin, güney kore, belçika, fransa, almanya, ingiltere, polonya, macaristan, hollanda, hindistan, kazakistan ve letonya'dan 160 sporcu katılıyor.

şampiyonada türk milli takımı'ndan da berk yetişken, fırat yardımcı, selim tanrıkulu, menderes eren, serdar iltir ve inan eren yarışıyor.

organizasyon komite başkanı ercüment yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en iyi sporcularının erzurum'da olduğunu, 500 bin ve bin 500 metre kategorilerinde bireysel yarışlar yapılacağını ifade etti.

tüm kategorilerde hem kadınlarda hem erkeklerde 3'er birinci olacağını anlatan yıldırım, "bayanlarda 3 bin metre, erkeklerde de 5 bin metre bayrak yarışları yapılacak. bir takımda 4 kişi oluyor ve bayrak yarışı yapıyorlar. türkiye olarak burada 6 sporcumuz var. her biri iki kategoride yarışacaklar. sporcularımızın durumları iyi" diye konuştu.

erzurum gençlik hizmetleri ve spor il müdürü fuat taşkesenligil de buz pateni alanından beş yıl içerisinde önemli ivme kazandıklarını ifade ederek, türkiye'de sporcuların kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

taşkesenligil, "hedefimiz türkiye olarak kendi alanımızda kendi rekorumuzu kırmaktır. birinci olmasak da en azından kendi rekorumuzu kırmak istiyoruz. onun için de pazar günü çıkacak sonuçlar çok önemli" şeklinde konuştu.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;