Somali

Eş Şebab otele saldırdı

El Kaide bağlantılı Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bombalı araç saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında iki milletvekilinin de bulunduğu 15 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.

Konular: Somali, Eş Şebab, Afrika
Bombalı araç ve silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çevreye büyük hasar verdi. [Fotoğraf: Reuters]

el kaide bağlantılı eş şebab somali'nin başkenti mogadişu'da bir otele önce bombalı araç ile, sonrasında ise silahlı saldırı düzenledi. reuters'a bilgi veren polis, saldırıda aralarında 15 kişinin öldürüldüğünü söyledi. ölenler arasında 2 de milletvekili var.

polis memuru binbaşı ibrahim hasan, "milletvekilleri muhamud muhammed ve abdullahi camak otelde yaşıyorlardı. saldırıda hayatlarını kaybettiler. operasyon bitmek üzere. şimdilik ölü sayısı 15, 20 kadar da yaralı var" dedi.

hasan ayrıca pek çok insanın kurtarıldığını, kurtarılanlar arasında yine milletvekillerinin bulunduğunu aktardı.

somali, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın salı günü uganda'da başladığı afrika turu kapsamında ziyaret edeceği ülkelerden biri.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;