2012 Eurovision Şarkı Yarışması

Eurovision için vize kolaylığı yok

Azerbaycan Eurovision nedeniyle vize uygulamasında herhangi bir değişiklik yapmayacak.

Konular: Kafkasya

Haberin Öne Çıkanları

Eurovision kolaylık istedi

'Vize değişikliği yok'

Eurovision Bakü'de

bu yıl azerbaycan’da düzenlenecek olan eurovision şarkı yarışması nedeniyle, bakü yönetiminden vize uygulamalarında kolaylık yapmasını isteyen yarışma organizasyonuna azerbaycanlı yetkililerden yanıt geldi.

ülkesinin vize politikasının makul olduğunu savunan azerbaycan’ın avrupa konseyi’ndeki temsilcisi samed seyidov, “eurovision yarışması nedeniyle vize uygulamasında herhangi bir değişiklik gündemimizde değil” dedi.
 
azerbaycan’ın dışarıya açık bir ülke olduğunun altını çizen seyidov, ülkesinin vize uygulamaları konusunda dünya standartlarına uyduğunu savundu.
 
seyidov sözlerine şöyle devam etti:
 
“vize politikası çok daha sıkı olan almanya, geçen yıl eurovision yarışmasını düzenlendiğinde, vize uygulamasında herhangi bir değişik yapmamıştı. azerbaycan, misafirperverlik konusunda tarihi geleneklere sahip bir ülkedir, bu nedenle herhangi bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum”. 
 
eurovision yöneticisi jon ola sand geçtiğimiz günlerde, “yarışma haftasında, yarışmacıların, ülke heyetlerinin ve gazetecilerin ülkeye özgürce gelebilmesi ve rahat bir şekilde çalışabilmesi bizim için çok önemli. bu nedenle azerbaycan hükümetinden vize uygulamalarında kolaylık sağlanmasını istedik” diye konuşmuştu. 
 
azerbaycan yönetimi geçtiğimiz yıl vize uygulamalarını sıkılaştırdı. o zamana kadar azerbaycan’a gelen herhangi bir yabancı ülkeye girebilmek için vizeyi havaalanında alabiliyordu. 
 
57. eurovision şarkı yarışması mayıs ayında bakü’de düzenlenecek. geçen sene almanya’da yapılan yarışmayı azerbaycanlı eli ve nikki ikilisi kazanmıştı. 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;