İşgalin ardından Irak
Felluce'de şiddetli çatışmalar
Irak’ın Anbar eyaletinin Felluce kentinde ordu ve aşiret güçleri arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi öldü.

kentte şiddetlenen çatışmalarda 30 kişi de yaralandı. çatışmalar sırasında aşiret güçleri ayrıca bölgede operasyon yapan bir helikopteri düşürdü.
irak ordusu kentteki operasyonları son günlerde artırdı. birkaç gün önce bölgedeki silahlı gruplara yönelik hava operasyonu başlamıştı.
irak’ta sünni milletvekili ahmed alvani’nin 28 aralık'ta tutuklanmasının ardından anbar eyaletinin en büyük kenti ramadi'de bir yıldan uzun süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı alan, irak ordusu tarafından basıldı. bunun üzerine ayaklanan sünni aşiretler ile irak ordusu arasında felluce ve ramadi’de çatışmalar başladı.
irak şam islam devleti’nin (işid), felluce'nin tamamında ve ramadi'nin bazı bölümlerinde kontrolü sağlamasının ardından, ordu büyük çapta operasyon başlatmış ve ramadi’de kontrolü yeniden ele geçirmişti.
bm mülteciler yüksek komiserliği’nin rakamlarına göre çatışmalar nedeniyle 140 bin iraklı anbar'dan kaçtı.
kaynak: al jazeera
Yorumlar