Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe penaltılarla güldü

Süper Lig’in yedinci haftasında Fenerbahçe, konuğu Gençlerbirliği’ni 2-1 yendi. Sarı Lacivertli ekibin golleri penaltı noktasından geldi.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Emre Belözoğlu bu sezon ligdeki ikinci golünü attı. [Fotoğraf: AA]

fenerbahçe böylece bu sezon evinde oynadığı dördüncü maçtan da galip ayrıldı. sarı lacivertli ekip dış sahada ise bir beraberlik ve iki yenilgi almış durumda.

gençlerbirliği ise bu sezon çıktığı yedinci maçta üçüncü kez kaybetti.

YEDİNCİ HAFTA

karabük 2-1 akhisar
kasımpaşa 2-0 konya
sivasspor 0-1 rizespor
balıkesir 0-5 bursaspor
fenerbahçe 2-1 gençlerbirliği
mersin idmanyurdu 4-2 eskişehir
trabzonspor 4-4 gaziantepspor
başakşehir 4-0 galatasaray
erciyesspor 3-2 beşiktaş


şükrü saracoğlu stadı’nda oynanan maçın ilk 30 dakikasında iki ekip de pozisyon üretmekte zorlandı.

38’inci dakikada soldan kuyt'ın ortasında ceza sahası içinden sow'un kafa vuruşunda, kaleci dahlin uzanarak topu kontrol etti.

40’ta soldan meireles'in kullandığı köşe atışında, ön direkte kuyt'ın kafa vuruşunda, kaleci dahlin son anda topu tokatlayarak üstten kornere gönderdi.

45+1’de ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan webo'nun kaleye gönderdiği topu kaleci dahlin direğin üzerinden yine kornere çeldi.

49’uncu dakikada hakan aslantaş, soldan ceza sahasına giren alper potuk’u düşürdü. hakem penaltı noktasını gösterdi.

topun başına geçen emre belözoğlu fenerbahçe’yi öne geçirdi.

56’da dirk kuyt'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan raul meireles'in yerden çektiği şut kaleci johan dahlin'de kaldı.

64’te kullanılan köşe vuruşuna ceza sahası içinde gelişine vuran mehmet topal’ın şutu az farkla dışarı çıktı.

68’de meireles’in ortasına yükselen sow’un kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

76'ncı dakikada sow'un kalecinin üzerinden aşırdığı topa son anda tosic müdahale etti. üst direğe çarpan top çizgiyi geçmedi ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

81'de caner erkin'in kaptırdığı top gençlerbirliği kontratağına dönüştü. nizamettin çalışkan'ın pası gökhan gönül'den sekip ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda bulunan liviu antal'a geldi. antal'ın yerden düzgün çektiği şut ağlarla buluştu.

gençlerbirliği'nin beraberlik sevinci beş dakika sürdü. emenike'nin ceza sahası içinde ahmet yılmaz çalık'ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda hakem özgür yankaya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. topun başına geçen dirk kuyt, sarı lacivertli ekibin 2-1'lik galibiyetini ilan etti.

ismail kartal: tepkiler yaralıyor

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 20'nci dakikada taraftarların yaptığı tepkili tezahüratları hak etmediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"benim oyuncularım kendi stadında 20'nci dakikada protestoyu hak etmiyorlar. ben bu camianın bir evladıyım. başarılı olmak için buradayım. hem fenerbahçeme hem camiama hem de türk futboluna hizmet etmek için buradayım. dışarıdan bu kadar saldırı varken, kendi taraftarımızın tepkisiyle karşılaşınca bu beni özellikle bu camianın bir evladı olarak derinden yaralıyor. taraftarlar oyuncularıma ve bize güvensinler, biz şampiyon olacağız."

ikinci golden sonra futbolcuların kulübeye gelip kendisiyle paylaştığı sevinç anında ne hissettiği sorulan kartal, "hem taraftarlarımızın hem dışarıdan saldırılara karşı oyuncularımın ortaya koyduğu tepki, mesajdır bence. bunu anlayan anlar" diye konuştu.

gençlerbirliği yardımcı antrenörü naci şensoy ise, fenerbahçe'nin penaltılarını tartışmak istemediğini ifade ettikten sonra, "biz de süper lig'in takımıyız, yabancı takım değiliz. geçen hafta mervan'a yüzde 100 penaltı vardı, bize verilmiyor, fenerbahçe'ye veriliyor. ancak bize de verilsin. orada bir isyanımız var hakemlere. tipik bir lig maçı oynandı,
fenerbahçe hak ettiği galibiyeti aldı ve bir daha tebrik ediyoruz" dedi.

şensoy, kulüp başkanı ilhan cavcav'ın kendisinin işine karışıp karışmadığı yönündeki soruya, "tabii ki karışmıyor, güzel bir istişare içindeyiz. gidiyoruz, konuşuyoruz. konuşmayalım mı başkanla? antrenör olarak fikirlerimizi söylemeyelim mi başkana? müthiş bir diyalog içindeyiz teknik kadro olarak. bundan daha güzeli olamaz. bunu mourinho da yapar. bunu bir üstünlük ya da aşağılık kompleksi olarak görmeyin" yanıtını verdi.

hakan aslantaş ise ilk penaltı pozisyonunda alper'e hafif bir teması olduğunu belirterek, "çok hafif omzumla bir temasım var ama belki verilmeyebilirdi. ancak ikinci pozisyon gördüğüm kadarıyla penaltıydı. 1-1'i yakaladıktan sonra beş dakika kalmıştı. yazık oldu, üzgünüz" diye konuştu.

caner ilk kez yedek kulübesinde

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal, sezon başından beri, tff süper kupa mücadelesi de dahil olmak üzere yedi resmi maçta ilk 11'de görevlendirip, maçların tamamında sahada tuttuğu caner erkin'in yerine, savunmanın solunda hasan ali kaldırım'a görev verdi.

lig tv’ye yaptığı açıklama caner'in herhangi bir sakatlık sorunu bulunmadığını söyleyen kartal, “her rakibe göre hazırlandığımız için bu akşam da rakibe göre bir 11 sahaya çıktı" dedi.

caner, maçın 66’ncı dakikasında webo’nun yerine oyuna girdi.

galatasaray derbisinde yedek kalan pierre webo, bir maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. emenike ise yedek başladı.

torku konyaspor maçında kırmızı kart gören bekir irtegün ile galatasaray karşısında kırmızı kartla oyun dışında kalan alves'in forma giyemediği fenerbahçe’de, stoper mevkiinde kadlec ile beraber mehmet topal yer aldı.

türkiye futbol federasyonu'nun (tff) verdiği 60 günlük hak mahrumiyeti cezası dolan fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım, 2014-2015 sezonunda ilk kez tribünde yer aldı.

taraftarların karşılaşmaya ilgisi az olurken, fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı tribünlerinin önemli bölümü boş kaldı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;