Basketbol
Fenerbahçe Ülker finalde
Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda yenen Fenerbahçe Ülker, seriyi 3-0 kazanarak Beko Basketbol Ligi’nde finale yükseldi.

evindeki ilk iki maçı kazanan fenerbahçe, izmir’deki maçtan da 74-67’lik galibiyetle ayrıldı.
karşılaşmanın ilk çeyreği 21-21’lik eşitlikle biterken, sarı lacivertliler soyunma odasına 36-33 önde gitti. üçüncü çeyrek 55-50 fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.
son çeyrekte iki ekip de iyi savunma yaptı. dış atışlarda daha fazla isabet bulan fenerbahçe maçı yedi sayı farkla kazandı.
fenerbahçe'de 19 sayıyla oynayan bojan bogdanovic maçın en skoreri oldu. karşıyaka'da ise esteban batista 18 sayı kaydetti.
anadolu efes ile oynanan play-off çeyrek finalindeki olaylar nedeniyle bir maç ceza alan pınar karşıyaka'da maçı sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi.
pınar karşıyaka'nın başantrenörü ufuk sarıca, "bütçe-başarı oranına baktığımız zaman, elensek de huzurlu bir şekilde takımımın hakkını vermek istiyorum" dedi.
fenerbahçe ülker başantrenörü zeljko obradovic ise final serisi öncesinde rahatlama lükslerinin bulunmadığını belirterek, "finalde olası rakiplerimiz arasında normal sezonu domine eden banvit ile çok güçlü galatasaray takımı var. iki takım da güçlü, dolayısıyla finalde mutlaka zor bir rakiple karşılaşacağız" diye konuştu.
fenerbahçe’nin finaldeki rakibini belirleyecek banvit - galatasaray liv hospital serisinde durum 1-1.
kaynak: al jazeera ve aa
Yorumlar