Avrupa
Fransa ve Fas elçileri geri çağırdı
Olayların devam ettiği Suriye'de başkent Şam'daki büyükelçilik binaları saldırıya uğrayan iki ülke, temsilcilerini çekti.
Haberin Öne Çıkanları
İki temsilcilik kapatıldı
'Arap Birliği'yle çalışıyoruz'
Türkiye Juppe'yi bekliyor

fransa, suriye'deki şiddet olaylarının artması üzerine bu ülkedeki büyükelçisi eric chevalier'i geri çağırdı. fransa dışişleri bakanı alain juppe, halep ve lazkiye'deki diplomatik temsilciliklerini de kapattıklarını açıkladı.
juppe, “suriye’de yeni şiddet olaylarının yaşanması kuzeydeki halep kentinde ve kuzey batıdaki lazkiye kentindeki temsilciliklerinizi ve kültürel çalışmalar yapan kurumlarımızı kapatmamıza ve büyükelçimizi ülkeye geri çağırmamıza neden oldu” diye konuştu.
fransa parlamentosu'nda yaptığı konuşmada juppe, birleşmiş milletler (bm) güvenlik konseyinin şam yönetimine karşı yeni kararlar alması için de, arap birliği ile birlikte çalıştıklarını söyledi. fransa, konseyin, veto yetkisine sahip daimi üyelerinden.
fas da, şam'daki büyükelçiliğinin saldırıya uğramasının ardından büyükelçisini geri çağırdı. fas dışişleri bakanı tayib fassi fihri, kral vi. muhammed'in büyükelçiyi şam'dan çekmeye karar verdiğini söyledi.
suriye'de geçtiğimiz hafta sonunda türkiye, suudi arabistan ve katar büyükelçilikleri de saldırıya uğramıştı.
kaynak: ajanslar
Yorumlar