Fransa
Fransa'da IŞİD cinayeti
Paris terörle mücadele savcısı François Molins, bir emniyet müdürü ve polis eşini öldüren saldırganın üzerinden, suikast düzenlenecek başka kişilerin listesinin çıktığını bildirdi. IŞİD, saldırıyı üstlenmişti.

paris terörle mücadele savcısı françois molins, bir emniyet müdür ve polis eşini öldüren saldırganın üzerinden,suikast düzenlenecek başka kişilerin listesinin çıktığını bildirdi. işid, saldırıyı üstlenmişti.
üç yaşındaki çocuk kurtarıldı
paris'in kuzeybatısındaki yvelines'de yaşanan olayda iş çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda birçok bıçak darbesi alarak öldürüldü. saldırgan, polis memurunu öldürdükten sonra binaya girerek polis memurunun eşi ve çocuklarını rehin aldı. "raid" adlı fransız özel polis ekibinin bölgeye sevk edilmesinin ardından bina tamamen kuşatıldı.
polisle saldırgan arasındaki pazarlığın sonuç vermemesi üzerine özel ekip, rehinelerin bulunduğu eve baskın düzenledi. operasyonda saldırgan öldürülürken, polis memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü, sadece üç yaşındaki erkek çocuğunun sağ kurtarıldığı bildirildi.
emniyet müdürünün evine geldiği sırada sivil kıyafetli olduğu öğrenildi.
işid üstlendi
işid, kendisine bağlı haber ajansı amaq üzerinden, saldırıyı üstlendiğini duyurdu. fransa içişleri bakanı cazeneuve de saldırıyı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi.
önemli şahısların isimlerinin yer aldığı ‘ölüm listesi’
saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen paris terörle mücadele savcısı françois molins, ''polis saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra üzerinde suikast düzenlenecek, aralarında şarkıcı, gazeteci ve polis olmak üzere önemli şahısların da isimlerinin yer aldığı bir listeyi ele geçirdi.'' dedi. savcı, bu kişilerin kimlikleri hakkında basına bir bilgi vermedi.
teslim olmayı reddeden saldırganın, kendisini ikna etmeye çalışan polise işid'e bağlı olduğunu söylediğini belirten molins, ''saldırgan etkisiz hale getirilmeden önce polise daeş lideri ebubekir bağdadi'nin, 'zalimleri evlerinde aileleriyle öldürün' çağrısına yanıt verdiğini söyledi" diye konuştu.
fransız savcı, saldırı ile ilgili olarak üç kişinin poliste sorgulandığını bildirdi.
‘euro 2016'yı mezarlığa çevireceğiz’
anadolu ajansı, saldırganın, polisi ve eşini öldürdükten sonra sosyal paylaşım sitesinden görüntülü mesaj yayınlayarak, ''euro 2016'yı mezarlığa çevireceğiz'' dediğini duyurdu.
polis operasyonu sonucu öldürülen 25 yaşındaki larossi abballa, 2013 yılında pakistan'da faaliyet gösteren bir terör örgütüne üye olmak suçundan 6 ayı tecilli 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 25 yaşındaki abballa, daha önce 7 kişiyle birlikte 'terör saldırısı düzenleyecekleri iddiasıyla' soruşturulmuştu.
işid tarafından düzenlendiği doğrulanırsa, bu, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan, 130 kişinin öldüğü saldırılardan sonraki ilk işid saldırısı olacak.
kaynak: aa, reuters
Yorumlar