Şampiyonlar Ligi
Galatasaray kötü başladı
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında evinde Atletico Madrid’e 2-0 yenildi. Maçın son dakikalarında taraftar yönetimi istifaya davet etti.

uefa şampiyonlar ligi c grubu'nda galatasaray ile atletico madrid arasında oynanan maç, ev sahibi takımın 2-0 mağlubiyetiyle bitti. karşılaşmanın golleri ilk yarıda geldi. 18 ve 25'inci dakikada antoine griezzmann takımını galibiyete götüren gollere imza attı. maçın son bölümünde taraftar yönetimi istifaya davet etti.
grubun diğer maçında ise benfica, astana'yı aynı skorla yendi. golleri gaitan ve mitroglou kaydetti.
galatasaray'da teknik direktör hamza hamzaoğlu, savunma kurgusunda değişikliğe gitti. ingiliz ekibi manchester city'den kiralanan jason denayer, ilk resmi maçında atletico madrid karşısına çıktı. belçikalı oyuncu ilk 11'de savunmanın göbeğinde yer aldı. teknik direktör hamzaoğlu, savunmanın solunda carole'ı tercih edip, hakan balta'yı ön liberoda selçuk inan'la birlikte görevlendirdi ve ispanyol oyuncu jose rodriguez'i bu karşılaşmada yedek soyundurdu.
galatasaray'ın orta alanında emre çolak, sneijder ve podolski, forvette ise burak yılmaz yer aldı. emre çolak maçın 32. dakikasında oyundan alındı, yerine umut bulut girdi.
tribünler dolmadı
sarı-kırmızılı taraftarların atletico madrid maçına olan ilgisi, lig maçlarına oranla daha yüksek olmasına karşın, tribünler dolmadı. türk telekom arena tribünlerinde yaklaşık 35 bin futbolsever müsabakayı takip etti. ayrıca, 30 kadar atletico madrid taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

özel koreografi
galatasaray taraftarları, atletico madrid maçı öncesi odeabank tribünü'nde özel bir koreografi sergiledi. son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla hazırlanan koreografide taraftarlar, kartonlarla üst blokta kırmızı zemin üzerine beyaz olarak türkiye yazısı, alt blokta ise türk bayrağı oluşturdu.
ayrıca, "birlik ve beraberlik içinde tek türkiye" yazılı dev bir pankart açılırken, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yapıldı.
kaynak: al jazeera
Yorumlar