Türkiye Kupası

Galatasaray üçte üç yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 4-1 yenen Galatasaray, Türkiye Kupası G Grubu'nda puanını dokuza yükseltti.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray

eskişehirspor ve balçova yaşamspor'dan sonra diyarbakır büyükşehir belediyespor'u da yenen galatasaray, g grubu'nda liderliğini sürdürdü. sarı kırmızılı ekip gruptan çıkma yolunda da çok büyük avantaj yakaladı.

ilk maçında balçova yaşamspor ile 2-2 berabere kalan diyarbakır temsilcisi ise eskişehir'den sonra galatasaray'a da yenildi ve bir puanda kaldı.

31'inci dakikada bruma'nın ara pasında topla buluşan goran pandev, kaleci levent taşkın'ı çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi.

diyarbakır büyükşehir belediyespor, 43'te skora denge getirdi. ceza yayının sağ tarafında topu önünde bulan ercüment balıkçı sol ayağı ile şutunu çekti fakat top emre can coşkun'a çarparak ceza sahası içerisinde boşta kaldı. pozisyonu iyi takip eden ertan koç altıpasın önünde gelişine sol ayağı ile şutunu çekti ve skoru 1-1'e getirdi.

69'da pandev'in derinlemesine pasında ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan yasin öztekin bekletmeden pasını altıpas önündeki bruma'ya verdi. bruma tek vuruşla galatasaray'ı öne geçtirdi.

82'de olcan adın'ın sol kanatta taç çizgisi yanında yaptığı orta şut karışımı vuruş, kalecinin de hatasıyla filelerle buluştu.

diyarbakır temsilcisinde bu golün hemen ardından kaleci değişikliği geldi. levent taşkın'ın yerine hayrettin çınar oyuna girdi.

bu değişiklikten iki dakika sonra galatasaray yekta kurtuluş ile bir gol daha buldu ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

87'nci dakikada galatasaray kalesinin arkasındaki taraftarlar, hemen bitişikteki sarı kırmızılı taraftarlara taş atmaya başladı. aynı dakikada maraton tribününden sahaya yabancı madde atılmasından dolayı hakem maçı yaklaşık 1 dakika durdurdu. olaylar büyümedi.

karşılaşmadan sonra stadyumdan ayrılan galatasaray için polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. takım otobüsü, polisin zırhlı araçları eşliğinde stattan ayrılarak havaalanına gitti.

hamzaoğlu basın odasında mahsur kaldı

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, basın toplantısı için geldiği odada, yaptığı açıklama sonrası mahsur kaldı.

dışarıdan içeriye girmeye çalışan kalabalığa engel olmak isteyen stat görevlileri kapıyı kilitledi. açıklama sonrası kapıyı açmaya çalışan görevliler bu kez kapı kolunu kırınca, hamzaoğlu ve gazeteciler, içeride yaklaşık 10 dakika mahsur kaldı. hamzaoğlu dışarı çıktıktan sonra kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen sarı kırmızılı taraftarlar, arbede yaşanmasına sebep oldu.

hamzaoğlu, basın toplantısında, "yedek futbolculardan memnunum. 4-1 olmasaydı da oyuncularımın performansından memnunum. oynamayan arkadaşlara şans vermeyi daha uygun buluyorum" dedi.

diyarbakır büyükşehir belediyesporlu erhan eren, alacakları bir galibiyetle taraftara eski coşkuyu yaşatmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "diyarbakır halkına, taraftarımıza teşekkür ederim. eski günlerdeki gibi bir galibiyet alarak, coşku yaşatmak istedik. başta iyi gidiyorduk. ama ilk top gol oldu. sonra dengeyi kurarak, 1-1 oldu fakat olcan'ın golünden sonra kopma oldu. arkadaşlarıma verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

diyarbakır büyükşehir belediyespor teknik direktörü coşkun demirbakan ise, galatasaray'a oranla daha üstün oynadıklarını ancak aynı orantıda bir oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "futbolcularımı tebrik ediyorum. galatasaray'ın rezerv takımına yakın bir takıma karşı iyi bir mücadele örneği verdiler. 4 bin 600 kişinin stada girişine izin verilmesi olayında biraz töleranslı olunabilinirdi. genç nüfusa sahip diyarbakır'da sporu seven bir nüfus var. diyarbakırlı gençler kupa maçı sevincinden mahrum edildiler" dedi.

galatasaray otobüsünün iki camı kırıldı

diyarbakır'da 13 bin seyirci kapasiteli atatürk stadı'na çökme riski nedeniyle 4 bin 600 seyirci alındı. iki takım taraftarının tribünün bazı bölümünde yan yana oturduğu görüldü.

diyarbakır'a 16 kişilik kadro ile gelmeyi tercih eden galatasaray'da teknik direktör hamza hamzaoğlu, muslera, telles, chedjou, selçuk inan, burak yılmaz, sneijder, melo, umut bulut, sabri sarıoğlu ve semih kaya'yı maç kadrosuna almadı.

galatasaray kafilesi, otelden ayrılırken otobüse bindikleri sırada taraftarların sevgi gösterisiyle karşılaştı.

yoğun güvenlik önlemleri altında atatürk stadı'na hareket eden otobüsün yol güzergahında atılan taştan iki camı kırıldı, yaralanan olmadı.

stat çevresinde toplanan bir grup, sarı kırmızı futbolcuların stada girişi sırasında aleyhte tezahüratta bulundu. polis, gruba biber gazıyla müdahale etti.

kaynak: al jazeera, aa ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;