Gazetecilere özgürlük

Gazetecilerin davası 20 Şubat'ta

Mısır’da haksız suçlamalarla 44 gündür gözaltında tutulan Al Jazeera çalışanlarının yargı önüne çıkacağı tarih belli oldu.

Al Jazeera çalışanları, gözaltındaki meslektaşlarına sosyal medyada büyük destek veriyor. [Al Jazeera]

mısır resmi haber ajansı mena’ya göre, al jazeera çalışanı gazeteciler muhammed fehmi, bahir muhammed ve peter greste’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi söz konusu davada yargılanacak.

29 aralık’tan bu yana gözaltında olan gazeteciler, darbe rejiminin ‘terör örgütü’ ilan ettiği müslüman kardeşler ile ilişkileri olduğu ve ‘yalan haber yaydıkları’ gerekçesiyle hâkim karşısına çıkacak.

gazetecilere yönelik tüm suçlamaları reddeden al jazeera, çalışanlarının koşulsuz serbest bırakılmasını istiyor.

2013'ün ağustos ayından bu yana gözaltında olan al jazeera arapça çalışanı abdullah şami bu davada yargılanmıyor. şami kendisine yapılan haksız muameleyi protesto etmek amacıyla üç haftadır açlık grevinde.

kahire’deki gösterilere katılmak suçuyla yargılanan bir diğer al jazeera çalışanı muhammed bedir, mahkeme sonucunda aklanmış ve serbest bırakılmıştı.

kahire’deki mahkeme geçen hafta al jazeera çalışanlarının dâhil olduğu davada 20 kişinin yargılanacağını açıklamıştı.

al jazeera ise listedekilerden sadece dokuzunun çalışanları olduğunu ilan etti.

dokuz gazeteci arasında al jazeera muhabirleri sue turton ve dominic kane ile prodüktörler ve mühendisler yer alıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;