Türkiye İsrail krizi

Gazze'de Türkiye mitingi

Ankara'nın İsrail'i hedef alan yaptırımlarını Gazzeliler teşekkür mitingiyle kutladı. Kentte dükkanlara Erdoğan ismi veriliyor.

Konular: Dünya, Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Gazze'de Türkiye bayrakları

Miting akşam yapıldı

Dükkanlara Erdoğan ismi

israil büyükelçisini sınır dışı kararı alan ve 5 maddelik yaptırım açıklayan türkiye'nin hamlesi gazze'de de yankı buldu.
 
gazze'de dün akşam türkiye'ye teşekkür mitingi düzenlendi.
 
mitingde israil bayrağı yakıldı, türk, filistin ve hamas bayrakları sallandı. mitinge katılanlar "gazze'nin türkiye'ye çok selamı var" sloganları attı.
 
kürsüde konuşan hamas sözcüsü ismail rıdvan, ''türkiye cumhuriyeti'ne bu kararlardan dolayı özellikle de başbakan recep tayyip erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. filistin halkı ve hamas olarak türk halkına selamımız var. bm raporu israil'in daha fazla ambargo, daha fazla filistinliyi öldürmesini desteklemektedir'' dedi. 
 
hamas sözcüsü rıdvan, diğer arap ülkelerinden de israil büyükelçilerini sınır dışı etmelerini istedi.
 
gazze kentinde birçok dükkanda türk bayrağı ve başbakan recep tayyip erdoğan posteri asılı.
 
 
bazı gazzeliler dükkanlarına 'erdoğan' ismi veriyor. şehir merkezinde çocuk kıyafetleri satan veil zorob, dükkanının adını 'erdoğan' koymuş.
 
zorob, ''türkiye ve erdoğan filistin ve gazze halkının dostu. onu çok seviyoruz. herkes israil tarafında. ama türkiye bizimle beraber. arap ülkeleri hep seyrediyor bu durumu ama türkiye bir şeyler yapmak istiyor" diyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;