Haber

Gazze'den İsrail'e roket

Ateşkesin ilan edildiği geçtiğimiz kasım ayından bu yana ilk kez yapılan saldırıyı, Fetih hareketi ile bağlantılı El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Konular: Ortadoğu, İsrail

Haberin Öne Çıkanları

Aşkelon'a isabet etti

Filistinliler tepkili

Yaralının durumu kritik

İsrail polis sözcüsü Aşkelon kentinde bir yola düşen roketin kimseye zarar vermediğini bildirdi. [AFP]

israil’in güneyine aylar sonra ilk kez hamas’ın kontrolündeki gazze şeridi’nden roket atıldı. hamas ve israil arasında kasım ayında bir hafta süren karşılıklı sınır çatışmalarının ardından ilan edilen ateşkes ilk kez ihlal edilmiş oldu. fetih hareketi ile bağlantılı el aksa şehitleri tugayı, saldırıyı üstlendi.

israilli polis sözcüsü micky rosenfeld, roketin aşkelon kentinde düştüğü yola zarar verdiğini ancak saldırıda yaralanan olmadığını bildirdi.

rosenfeld, “aşkelon’da bir patlama duyuldu, uzmanlar bölgede incelemeler yaptı ve bir roketin düşmüş olduğunu söyledi” dedi.

kasım ayı sonlarında hamas’ın attığı roketlere karşılık, israil hava kuvvetleri sekiz gün boyunca gazze’yi bombardımana tutmuştu. sekiz gün sonunda mısır'ın arabuluculuğuyla taraflar ateşkes ilan etmişti.

filistinli tutuklu öldü 

israil’de cumartesi günü gözaltında bir filistinki tutuklunun şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi de tepkiye neden olmuştu. arafat ceradat’ın naaşı, el halil kentinde pazartesi günü binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. bm, filistin tarafından gelen talep üzerine ceradat'ın ölümünün bağımsız bir komisyon aracılığıyla soruşturulmasını istedi

yine pazartesi günü, israil ordusu beytüllahim’deki protesto gösterileri sırasında beş filistinliyi vurarak yaraladı. 15 yaşında bir çocuğun durumunun ise kritik olduğu belirtiliyor.

anlaşmazlık devam ediyor

filistinliler, 1967 yılında israil tarafından işgal edilen batı şeria, doğu kudüs ve gazze’nin dahil olduğu topraklarda bağımsız bir devlet kurmak istiyor. yaklaşık 20 yıldır süren israil-filistin müzakerelerinde bir türlü sonuç elde edilemiyor.

görüşmelerin son turu 2010'da israil’in batı şeria’da israilliler için kurduğu yerleşim birimlerinin inşaatına yeniden başlamasıyla çıkmaza girmişti.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;