Haber

Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in topraklarını hedef alan roket saldırılarına karşılık düzenlediği hava operasyonunda can kaybı yaşanmadı.

Haberin Öne Çıkanları

Gazze'den üçüncü ihlal

İsrail'e roket saldırısı

Tel Aviv'den misilleme

İsrail’in Kasım 2012'deki Gazze saldırısında 170 Filistinli ölmüştü. [Reuters]

israil uçakları, kasım ayında yapılan ateşkesten bu yana ilk kez gazze şeridi'ne hava saldırı düzenledi. hava operasyonu filistinlilerin salı günü israil'e düzenlediği roket saldırısının ardından gerçekleşti.

gazze'de kontrolü elinde bulunduran hamas, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi. israil ordusu, hedeflerinin 'terör merkezleri' olduğunu ve 'roket saldırılarına' karşılık verdiklerini duyurdu.

salı günü erken saatlerde gazze’den israil’e üç roket atıldı. bunlardan birisi israil topraklarına isabet etti. saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. saldırıyı el kaide ile bağlantılı mücahitler şura meclisi adlı örgüt üstlendi.

mısır arabuluculuğunda yapılan ateşkes, gazze’den atılan roketlerle kasım 2012’den bu yana üçüncü kez ihlal edilmiş oldu. israil ise o tarihten bu yana ilk kez gazze’ye hava saldırısı düzenledi.

filistinli mahkum öldü 

karşılıklı saldırılar israil’de cezaevinde kanser hastalığına yakalanan bir mahkumun hayatının kaybetmesinden sonra gerçekleşti.

64 yaşındaki myse ebu hamdiye, 2002 yılında suikast girişiminde bulunduğu ve hamas üyesi olduğu gerekçesiyle hapse mahkum edilmişti.

hamdiye’nin salı günü hayatını kaybetmesinin ardından doğu kudüs’te ve batı şeria’da çatışmalar yaşandı.

filistin, yıl başında yemek borusu kanserine yakalanan ebu hamdiye’nin tedavi görmesi için izin talebinde bulunduklarını ancak bunun kabul edilmediğini savunuyor.

600 tutuklu daha açlık grevinde

israil cezaevlerindeki mahkumların sağlık sorunları sık sık tartışma konusu oluyor. durumu protesto eden yaklaşık 600 filistinli tutuklu israil cezaevlerindeki 26 kanser hastası arkaşlarına destek olmak amacıyla açlık grevine başladı.

israil'in güneyindeki işel hapishanesi'ndeki hamas'a mensup 17 tutuklu da, hapishanedeki şartların iyileştirilmesi ve açlık grevine giden arkadaşlarına destek olmak için geçen pazar günü açlık grevi başlatmıştı.

hamas ve israil arasındaki ateşkesin ardından gazze sınırı yaklaşık beş aydır küçük olaylar dışında sakindi.

israil’in kasım ayındaki gazze saldırısında 170 filistinli ile altı israilli hayatını kaybetmişti. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;