Türkiye - İsrail ilişkileri

Gazze'ye ilk gemi: Lady Leyla

İsrail ile varılan mutabatak sonrasında Türkiye'den Gazze'ye yardım götürecek ilk gemi 'Lady Leyla' Cuma öğle 12'de yola çıkıyor. Gemide, 10 bin oyuncak, 10 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, 3 bin ton şeker olacak.

ankara ve tel aviv arasında varılan mutabakat sonrasında ilk yardım gemisi mersin'den gazze'ye doğru cuma 12'de yola çıkacak. geminin adı lady leyla. yolculuğunun yaklaşık 36 saat sürmesi, cumartesi'yi pazar'a bağlayan gece de lady leyla gemisi'nin aşdod limanı'na varması bekleniyor. dağıtımın pazartesi başlaması, en kötü ihtimalle salı günü yapılması planlanıyor. yani yardım, bayrama yetişecek.

gemi gazze'ye 10 bin oyuncak, 10 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, 3 bin ton şeker götürecek.

gazze’ye hangi kapıdan gireceği henüz kesinlik kazanmamış ama muhtemelen kerim salim olacak.

gemiye gazeteci alınmayacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;