Türkiye
Genç şarkıcıya saldırı
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan ve katıldığı bir ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı, bir kişi gözaltında.

polisin olay yerinde yaptığı incelemeye göre, saat 03.30 civarında kaya’nın oturduğu evin bahçesine gelen kimliği belirsiz bir kişi pencereden içeri iki el ateş etti.
mermilerden biri şakağına isabet eden genç kadın, diyarbakır gazi yaşargil eğitim ve araştırma hastanesi’ne kaldırıldı. hayati tehlikesi devam eden kaya, yoğun bakımda tedavi görüyor.
soruşturma kapmasında bir kişi gözaltına alındı.
"evde prova yapıyormuş"
mutlu kaya'nın babası mehmet kaya, kendisinin olay esnasında evde olmadığını söyledi. kaya olayla ilgili ise şunları anlattı:
"mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. üç, dört kişi evin önüne gelmiş. kapıyı çalmış. mutlu, komşu zannederek kapıyı açıyor. kapıyı açınca başına ateş ediyorlar."
"kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum. özellikle sibel can'dan yardım bekliyorum. sibel mutlu'nun annesi gibidir. olayı gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. şüphelendiğimiz kimse yok. kimse, allah belasını versin. devlet onu yakalar, hapse atar, cezasını çeker. önemli olan mutlu'nun sağlığına kavuşması. kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına bedel."
sibel can keşfetti
ergani’de bir okulun kantininde çalışan kaya’nın söylediği şarkıyı beğenen sanatçı sibel can, genç kadının istanbul’a gelerek televizyon programına katılmasını sağlamıştı.
üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan kaya, programdaki performansıyla da beğenilmişti.
kaya'nın bugün hilar mağaralarının bulunduğu bölgede halk konseri vermesi bekleniyordu.
kaynak: aa, dha
Yorumlar