PKK

Genelkurmay: 58 PKK'lı kaçarken yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşların arasına karışarak çatışma bölgesinden kaçmak isteyen 58 PKK’lının, kontrol noktalarında yakalandığını açıkladı.

Konular: PKK, Türkiye

genelkurmay başkanlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamada, şırnak’ın silopi ilçesinde halkın arasına karışarak çatışma bölgesinden kaçmak isteyen 58 pkk’lının, kontrol noktalarında yakalandığını duyurdu. genelkurmay'ın açıklamasında, silopi, cizre ve diyarbakır'ın sur ilçesinde 9 haftada 384 pkk’lının öldürüldüğü belirtildi.

açıklamada, cizre’de perşembe günü 7, sur’da ise 3 pkk’lının öldürüldüğü ifadesi yer aldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri
[[Fotoğraf: AA]]

genelkurmay, silopi’de 15 adet el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtti, ilçede ele geçirilen malzemeleri ise şöyle sıraladı:

- yedi adet av tüfeği,
- 112 adet av tüfeği fişeği,
- iki adet bombaatar mühimmatı,
- el payımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış dört adet tüp,
- bir adet telsiz şarj cihazı,
- silah bakım malzemesi,
- üç adet gaz maskesi,
- 18 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği,
- bir adet pusula,
- bir adet dürbün,
- çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman

kaynak: genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;