Türkiye

Genelkurmay Albay Temizöz'ü yalanladı

Genelkurmay, Temizöz'ün 1993-1995 arasında yurt dışı görevine çıkmadığını bildirdi. Albay, Ramazan Elçi'nin öldürüldüğü Şubat 1994'te yurtdışında olduğunu söylemişti.

Albay Cemal Temizöz, son olarak Kayseri İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütüyordu. AA
şırnak'ın cizre ilçesinde 16 mart 2009 tarihinde yapılan kazılarda bulunan kemiklerin ardından tutuklanan ve 1993-95 arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan kayseri eski il jandarma komutanı albay cemal temizöz, bir kez daha hakim karşısına çıktı.
 
cizre eski belediye başkanı kamil atağ ile itirafçıların da aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın duruşmasında genelkurmay başkanlığı'nın gönderdiği yazı okundu.
 
yazıda, cemal temizöz'ün 1993-1995 yılları arasında nato görevi kapsamında yurt dışına çıkmadığı belirtildi.
 
albay cemal temizöz, daha önce verdiği ifadede şubat 1994'te nato görevlisi olarak yurt dışında bulunduğunu söylemişti.
 
avukat tahir elçi, "genelkurmay başkanlığı tarafından gönderilen yazıda, bunun doğru olmadığı ortaya çıktı" dedi.
 
duruşmada ayrıca cizre'de 1993 yılında başkomiser olarak görev yapan muharrem durmaz ile dönemin silopi jandarma komutanı hüsametten durmuş tanık olarak dinlendi.
 
her olayı kendi koşulları ve zamanı içerisinde değerlendirmek gerektiğini söyleyen tanık durmuş, ''aynı olayları pkk'nın yaptığı ve sivil araç kullandığı basında yer almıştır'' dedi.
 
söz alan sanık temizöz, mahkeme heyetine dönerek, ''şu anda cizre'de vatandaşın şikayetini kim alıyor biliyor musunuz? kck'nın karakolları iş başında. kurtarın şimdi cizre'yi'' dedi.
 
temizöz'ün 9 yıl hapsi isteniyor
 
diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nın hazırladığı 104 sayfalık iddianameye göre 7 sanık cinayet, cinayete azmettirmek ve suç işlemek için örgüt kurmakla suçlanıyor.
 
liderliğini temizöz'ün yaptığı ekibin, pkk'ya yardım ettiğinden şüphelenilen veya özel sebeplerden gözaltına alınan kişileri sorguladığı, sorgulanan isimlerden bazılarını öldürdüğü ileri sürülüyor. albay cemal temizöz'ün 9 yıl hapsi isteniyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;