Afrika

Gine Bissau'da tekne battı

Kapasitesinin üzerinde yük ve yolcu taşıyan tahta araç okyanus sularına gömüldü, teknedeki 22 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Öne Çıkanları

Aşırı yüklüydü

El yapımı

Balıkçı teknesi

batı afrika ülkelerinden gine bissau'da, yolcu taşıyan tahta bir tekne başkent açıklarında battı. hastane ve liman kaynaklarına göre 22 kişi öldü, 69 kişi ise kayıp.

ekipler altı kişiyi ise sağ olarak sudan çıkarmayı başarırken, yerel kaynaklara göre teknede 97 yolcu bulunuyordu.

atlantik okyanusu'nda sulara gömülen tekne, boloma adası'ndan başkent bissau'ya doğru yol alıyordu.

çoğunlukla balıkçılık için kullanılan el yapımı tahta tekne, kapasitesinin üzerinde yük taşıması nedeniyle su aldı. kurtarma ekiplerinin kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

seyahat etmek zor

dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden gine bissau, portekiz’den 1974’te bağımsız olmasından bu yana siyasi istikrarsızlık içinde.

alt yapı yetersizliği, ülkede deniz ve kara yoluyla seyahat etmeyi zorlaştırıyor.

1 milyon 600 bin nüfusa sahip olduğu sanılan atlantik okyanusu kıyısındaki ülke, kuzeyde senegal, güneyde gine ile komşu.   

kaynak: al jazeera ve ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;