
istanbul valiliği, olayda hayatını kaybeden işçilerin isimlerini açıkladı. tahir kara, hıdır ali genç, ismail sarıtaş, bilal bal, cengiz tatoğlu, murat usta, menderes meşe, vahdet biçer, ferdi kara ve cengiz bilgi yaşamını yitirdi.
vali mutlu, işçilerin 32. kattaki asansörle yere düştüklerini, asansörde işçilerin yanı sıra inşaat malzemelerinin de bulunduğunu söyledi. işçilerin vardiyasının saat 19.00'a kadar sürmesi gerekirken kaza ihbarının 19.45'te yapıldığını söyleyen istanbul valisi, muhtemel ihmallerin araştırılacağının sözünü verdi.
işçilerin cenazeleri şişli etfal hastanesi morguna kaldırıldı. inşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin bakımsız olduğunu iddia etti.
günde üç vardiya ile aralıksız devam eden bu inşaatta mayıs ve ağustos aylarında da yangın çıkmıştı.
üç binanın inşa edildiği bu arazinin hemen yan tarafındaki eski likör fabrikası arazisinde iki gökdelenin inşaatı da devam ediyor.
eyleme polis müdahalesi

İnşaat önünde toplanarak slogan atan gruba polis müdahale etti. [Fotoğraf: DHA]
inşaat önünde toplanan bir grup, gece boyunca 10 işçinin hayatını kaybetmesini protesto etti. çevik kuvvet ekipleri de inşaat çevresinde güvenlik önlemi aldı.
polis ile slogan atan grup arasında yaşanan gerginlik zamanla arbedeye dönüştü. kalkanlarla grubu uzaklaştırmaya çalışan polise eylemciler taş ve şişe attı.
olay yerindeki gergin bekleyiş sürüyor.
inşaat firmasından açıklama
kazaya ilişkin inşaat sahibi firma torunlar gyo yazılı bir açıklama yaptı.
olayın ayrıntılarının henüz bilinmediğini ifade eden açıklamada firma, başlatılan adli soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti ve "olayda hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır" ifadelerine yer verildi.
inşaatta tüm faaliyet durdurulduğunu açıklayan şirket, "bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir" açıklamasını yaptı.
olayın teknik ayrıntılarının pazar saat 10.30'da dedeman hotel'de düzenlenecek bir basın toplantısı ile açıklanacağını belirten açıklamada, iki saatlik aralıklarla da bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.
kaynak: dha, cha
Yorumlar