Türkiye

Görgü tanıkları patlama anını anlattı

Ankara'da Cumartesi günü meydana gelen patlamalardan kurtulanlar o anları anlattı. Patlamada yeğenini kaybeden bir tanık, "Simit alayım dedim, üç adım attım, üstüme et parçaları yağmaya başladı" dedi.

Konular: Türkiye

ankara'da cumartesi günü 'emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma alanında meydana gelen patlamalar sırasında orada olanlar yaşadıklarını anlattı. kemal kavçın patlamada yeğeni ahmet katurlu'yu kaybetmiş. al jazeera'ye konuşan kavçın, yeğenini elbiselerinden, ayakkabılarından tanıdığını söyledi:

"ses arabasının arkasındaydık. kortejin içindeydim, yürüyordum. simit alayım dedim. üç adım attım, üstüme et parçaları yağmaya başladı. arkadaşların elbiselerini, ayakkabılarını gördük."

Kemal Kavçın.

abdülkerim onat'ın patlamada gelini hayatını kaybetti. onat, "tam yanımdaydı, beraber ayaktaydık. ben biraz kenara çekildiğimde patlama oldu. yeri belli olduğu için döndüm, bir baktım, kanlar içinde yerdeydi" diyerek o anları anlattı. 

Abdülkerim Onat.

olay sırasında hdp kortejinde olduğunu belirten abidin başboğa da, "patlama yaşandıktan birkaç saniye sonra da karşı tarafta ikinci patlama yaşandı. o anda yaralı arkadaşlarımızı kenarlara çektik. ankara'nın ortasında böyle bir şey yaşanması çok acı verici bir olay. biz manisa'dan geldik, otobüslerden indik ve yürüdük. sağda solda hiç güvenlik önlemi yoktu. patlamanın ardından çok sayıda polis ekibi geldi" dedi.

patlamadan üç dakikayla kurtulduklarını anlatan hüseyin yılmaz ise, "tam köprünün orada bir anda parçalarını gördük. izahı güç, anlatımı güç. insanım diyenin anlaması güç" diye konuştu.

mehmet önder de patlama anında olay yerine 5-6 metre uzaklıkta olduğunu ve hdp kortejinin alana girişiyle birlikte bombaların patladığını savundu.

chp malatya gençlik kolları'ndan 11 kişi öldü

[Fotoğraf: DHA]

ankara’daki patlamalarda hayatını kaybedenler arasında malatya’dan ankara’ya giden chp gençlik kolları üyeleri de vardı. chp genel başkan yardımcısı veli ağbaba, patlamalarda chp malatya gençlik kolları'ndan 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. ağbaba saldırıda altı kişinin de yaralandığını söyledi.

chp üyeleri gülbahar aydeniz, gözde aslan, eren akın, özlem vurmaz, mehmet ali kılıç, mehmet hayta, umut tan, kasım otur, onur tan, canberk bakış ve seyhan yaylagül'ün vefat ettiğini belirten ağbaba, "hayatlarının baharında barış, kardeşlik için öldüler. tüm ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

kasım otur kesk'e bağlı birleşik taşımacılık çalışanları sendikası (bts) malatya şubesi’nin eski başkanıydı. canberk bakış aydın'da, üniversitede okuyordu.

chp gençlik kollarında görevli eren akın ankara'daki mitingi gitmeden bir gün önce facebook'ta partisinin 'her şey türkiye için' sloganını ve chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafları paylaştı.

chp basın birimi de, kılıçdaroğlu'nun 3 haziran’da miting nedeniyle ziyaret ettiği malatya'da aralarında ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden kişilerin de olduğu gençlik kolları üyeleriyle havaalanından ayrılmadan önce çektirdiği fotoğrafları yayınladı.

[Fotoğraf: DHA]

emek partisi patlamalarda şu ana kadar belirlendiği kadarıyla 16 üyelerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

hdp üyesi hacı mehmet şah ve mersin'in tarsus ilçesindeki pir sultan abdal kültür derneği yönetim kurulu üyesi, üç çocuk babası metin peşman da hayatını kaybedenler arasında.

cumartesi günü öğle saatlerinde yapılması planlanan 'emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan ankara tren garı önünde, saat 10:00 sıralarında 2 patlama olmuştu. 90'dan fazla kişi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olan 280'den fazla kişi yaralanmıştı. garın önünde toplanan katılımcılar sıhhiye meydanı'na gidip burada miting yapmayı planlıyordu.

kaynak: al jazeera, dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;