Türkiye
Gül'den 'Haberal yasasına' onay
Geçtiğimiz ay TBMM'de kabul edilen, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını ziyaret etmesinin önünü açan kanun Köşk'ten geçti.
Haberin Öne Çıkanları
Baykal gündeme getirdi
Müebbet yatanlara yok

cumhurbaşkanı abdullah gül, kamuoyunda 'haberal düzenlemesi' olarak bilinen tutuklu ve hükümlülerin ağır hasta yakınlarını ziyaret etmesine izin veren yasayı onayladı.
geçtiğimiz ay tbmm'den geçen yasaya göre; sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne ve babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunması halinde ziyaret yapılabilecek.
tutuklu ve hükümlülere, yol dışında bir gün süre verilecek. yasadan müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumlar yararlanamayacak.
ikinci 'ergenekon' davası kapsamında tutuklu yargılanan chp zonguldak milletvekili prof. dr. mehmet haberal, annesi ağır hasta olmasına rağmen tutukluluğu sebebiyle ziyarete gidememişti.
baykal gündeme getirdi
teklif, chp'nin eski genel başkanı deniz baykal'ın, 2011 yılının aralık ayında ameliyat olan başbakan recep tayyip erdoğan'ı ziyareti sırasında gündeme gelmişti.
baykal, ergenekon davasının tutuklu sanığı haberal'ın ağır hasta olan annesini ziyaretine izin verilmesi için başbakan'dan ricada bulunmuştu.
erdoğan'ın talimatıyla adalet bakanlığı konuyla ilgili kanun teklifini hazırlamıştı.
teklif, komisyon sürecinin ardından 13 aralık'ta genel kurul sırasında yerini almıştı ancak dört ay aradan sonra başlanabildi.
kaynak: ajanslar
Yorumlar