Asya - Pasifik

Güney Kore Başbakanı'ndan feribot istifası

16 Nisan’da 476 yolcusuyla batan feribotun arama ve kurtarma çalışmalarından dolayı eleştiri toplayan Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won istifa etti.

Konular: Asya - Pasifik
Feribotun batmasının ardından yolcuların ailelerini ziyaret eden Başbakan Chung’a su şişesi fırlatılmıştı. [Fotoğraf: EPA/YONHAP]

başkent seul’de basın toplantısı düzenleyen güney kore başbakanı chung hong-won, “başbakan olarak sorumluluk alıp istifa etmem gerekiyor. görevimi devam ettirmem, ülkedeki yönetim için çok büyük bir yük oluşturuyor. hükümet adına özür dilerim. toplumumuzda uzun süredir yaşadığımız ve düzeltmemiz gereken pek çok sorun var. umarım bu sorunlar böyle kazaların tekrar yaşanmaması için çözülür” dedi.

chung hong-won’un istifasının geçerli olması için cumhurbaşkanı park geun-hye’nin onayı gerekiyor.

feribotun batmasının ardından yolcuların ailelerini ziyaret eden chung, tepki görmüştü. protesto edilen chung’a bir su şişesi fırlatılmıştı.

güney kore yönetimi, arama ve kurtarma çalışmalarında yavaş davranmak ve kazayla ilgili yanlış bilgiler vermekle eleştiriliyor.

6,325 ton ağırlığındaki sewol feribotu, 325’i öğrenci 476 kişiyi ülkenin güneyindeki incheon kentinden turistik jeju adası'na taşıyordu. 174 kişinin kurtarıldığı feribotta 187 kişinin cesedi bulundu. 115 kişiye hâlâ ulaşılamadı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;