Türkiye

Hanefi Avcı'ya 49 yıl istendi

Savcının ceza talebini mahkemeye sunduğu davada, eski Emniyet Müdürü 'Devrimci Karargah Örgütü'ne bilerek yardım etmekle suçlandı.

Konular: Fethullah Gülen

Haberin Öne Çıkanları

29 aydır tutuklu

Savcı tanıdık

Örgütün eylemleri

'Haliç'te Yaşayan Simonlar' isimli kitabıyla ses getiren Avcı, İstanbul'da 2010'un eylül ayında tutuklanmıştı. [AA-Arşiv]
türkiye'de devam eden yasadışı 'devrimci karargah örgütü' davasında yargılanan eski emniyet müdürü hanefi avcı için, savcılık 49 yıla kadar hapis cezası istedi.
 
istanbul'daki 9. ağır ceza mahkemesi'nde görülen davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı sadrettin sarıkaya, avcı'yı bilerek silahlı terör örgütüne yardım etmek ve yargıyı etkilemekle suçladı. diğer suçlarla birlikte avcı için istenen ceza, 22 yılla 49 yıl altı ayı buldu.
 
28 şubat dönemindeki operasyonlarla adını duyuran hanefi avcı, istanbul'da 2010'un eylül ayında tutuklanmıştı. avcı, ülkenin en önemli islami gruplarından fethullah gülen cemaatinin polisteki yapılanmasını anlattığı 'haliç'te yaşayan simonlar' isimli kitabıyla 2010 yılının yaz mevsiminde gündemi sarsmıştı.

söz konusu davaya bakan savcı sadrettin sarıkaya, gizli servis milli istihbarat teşkilatı'nın (mit) müsteşarı hakan fidan hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. pkk yöneticileriyle norveç'in başkenti oslo'da müzakere masasına oturan fidan hakkındaki karar üzerine iktidar harekete geçerek yasal düzenlemeye gitmiş ve mit çalışanlarının soruşturulmasını başbakan recep tayyip erdoğan'ın iznine bağlamıştı. savcı sarıkaya'ya da, soruşturmadan el çektirilmişti.
 
'devrimci karargah'ın tarihi
 
türkiye'deki illegal sol örgütlere benzemeyen 'devrimci karargah', uzun yıllar eylem yapmadı ve adını istanbul'daki 1. ordu komutanlığı'na ocak 2009'da düzenlediği havan saldırısıyla duyurdu.
 
nisan 2009'da, istanbul bostancı'da polisle girdiği çatışmada öldürülen örgüt üyesi orhan yılmazkaya'nın, pkk'nın kandil dağı'ndaki kamplarında askeri eğitim alırken çekilmiş fotoğrafı medyada yer aldı.
 
avcı'nın 'haliç'te yaşayan simonlar' isimli kitabında soruşturmada gözaltına alınan necdet kılıç'tan 'arkadaşım' şeklinde söz etmesi, örgütle bağlantıları arasında gösterildi.
 
avcı'nın, darbe girişimi davası ergenekon'da ele geçirilen belgeler üzerine açılan odatv davasında da tutukluluğu bulunuyor.

kaynak: al jazeera ve ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;