Türkiye
Hortum işçileri öldürdü
Elazığ'daki şantiyede yol işçilerinin kaldığı konteynerler ve araçlar metrelerce sürüklenip parçalandı, altı çalışan yaşamını yitirdi.
Haberin Öne Çıkanları
Araçları fırlattı
Yaralılar hastanede
Evler de zarar gördü

türkiye'nin doğusundaki illerden elazığ'da hortum meydana geldi. maden ilçesi'nde karayolları işçilerinin kaldığı şantiyeyi vuran hortum sonucu altı işçi hayatını kaybetti.
pazartesi akşam saatlerinde gerçekleşen hortum işçilerin yaşadığı konteyneri metrelerce sürükledi. bazı araçların üzerinden geçen ve son olarak bir traktöre çarparak durabilen konteynerin içinde bulunan 12 kişiden dördü olay yerinde yaşamını yitirdi. hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisi de yolda can verdi.
hortum şantiyedeki araçlardan üçünü de hemen yakında akan dereye uçurdu.
elazığ valisi muammer erol, olayın saat 18.30'da meydana geldiğini ve hortumun konteyneri uçurduğunu söyledi.
işçiler yemek yiyordu
duble yol yapımında çalışırken hayatını kaybeden işçiler çerkez akyürek, altan demirkıran, abdullah tekin, metin bahçeci, sibgatula oğuz ve emrah burak'ın cenazeleri morga kaldırıldı.
maden kaymakamı ahmet adanur da, açıklamasında "hortum konteyneri yolun aşağısına yaklaşık 50 metre fırlatmış. o sırada konteynerin içinde işçiler yemek yiyormuş" dedi.
yaralılardan mehmet erdal yıldırım, hortumun vurduğu sırada konteynerde olanların hepsinin hayatını kaybettiğini, çadırda kalanların ve dışarı kaçanların kurtulduğunu söyledi.
yağmur, dolu ve karanlık
önce bulutlu hava, ardından hafif rüzgar ve yağmur, devamında çok şiddetli ve büyük taneli dolu yağmaya başladığını aktaran yıldırım, yaşananları "o sırada çadır tamamen yıkıldı. ortalık karanlıktı, ışık hiç yoktu. yerde en az 50 metre sürüklendim. çadır üzerime geldi, düştü. kendi çabalarımla çıktım. arkadaşlarımı aramaya başladım. gittiğimizde konteyner uçmuştu. o şekilde nasıl uçtu inanamıyorum. kaza sırasında bir nevi bu dünyadan göçtüğümü hatırladım" sözleriyle anlattı.
yıldırım, "çadırda olduğum için hayatım kurtuldu. bana göre konteynerin kapısı veya kapağı açık olduğu için içine hava dolmuş. bayağı da büyük bir konteyner, çift kapılı. rüzgarın etkisiyle konteyner savruldu, kayalığa vurdu" dedi.
elazığ'a bağlı köylerde de hortum nedeniyle evler maddi hasar gördü. kaymakam adanur, şantiyeye yakın iki köyde de çok sayıda evin çatısının uçtuğunu aktardı.
kaynak: ajanslar
kaynak: ajanslar
Yorumlar