Türkiye

HPG: Ateşkes ihlâl edildi

PKK'nın silahlı kanadı HPG, iki yıla yakın bir süredir devam eden çözüm süreci boyunca, Türk uçaklarının ilk kez gerçekleştirdiği hava saldırısı için 'Ateşkes ihlâl edildi' dedi.

Konular: PKK, Kürt sorunu

pkk’nın silahlı kanadı hpg’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, hakkari’nin dağlıca bölgesinden, örgüt mensuplarının bulunduğu alanlara önce havan ve obüs toplarıyla atış yapıldığı, aynı gün 15.30 ile 16.30 saatleri arasında ise türk savaş uçaklarının aynı alanlara hava saldırısı düzenlediği belirtildi. "savaş uçaklarının bu saldırılarına karşı gerilla güçlerimiz de doçkalarla cevap vermiştir” denildi. açıklamada, hakkari-yüksekova arasındaki bölgenin de uçaklarca bombalandığı ifade edildi. hpg, ateşkesin ihlal edildiğini savundu.

genelkurmay: taciz ateşine karşılık verildi

genelkurmay başkanlığı'nın açıklamasına göreyse pazartesi günü hakkari yüksekova'da dağlıca üs bölgesine birkaç noktadan uzun namlulu silahlarla açılan yoğun taciz ateşi açılmıştı. açıklamaya göre askerlerin karşılık vermesi üzerine ateş kesildi. anadolu ajansı da koordinatları belirlenen bölgenin, angajman kuralları gereği türk hava kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları tarafından ateş altına alındığını duyurmuştu. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;