Türkiye

Hüda Par: Çözüm sürecine bizi de dahil edin

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çözüm sürecine kendilerinin de dahil edilmesini istedi, "Memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa, muhatap olmak zorundadır" dedi.

Konular: Çözüm süreci
yapicioglu
Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında konuştu. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever/Al Jazeera Türk]

partisinin diyarbakır il başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında cizre'deki olaylar başta olmak üzere son gelişmeleri değerlendiren hür dava partisi (hüda-par) genel başkanı zekeriya yapıcıoğlu, "hüda-par çözüm sürecine dahil olmak istiyor mu? böyle bir talebiniz var mı" şeklindeki soru üzerine yapıcıoğlu, bunu defalarca dile getirdiklerini, işin güvenlik ve sosyoekonomik boyutunun, tarihsel ve siyasal boyutunun olduğunu söylediklerini belirtti. yapıcıoğlu şöyle devam etti:

"hükümetin kürt meselesini sadece şiddet meselesine indirgemesinin yanlış olduğunu, elbette silahların susması, akan kanın durması şiddetin sona ermesi için bu kişilerle görüşülmesi gerektiğini; ancak sorunun diğer boyutlarıyla ilgili bir çözüm getirilecekse -ki mutlaka getirilmek zorundadır- bu konuda meselenin sadece elinde silah bulunan kişilerle ya da temsilcileriyle görüşülmesinin doğru olmayacağını söyledik. bu meselenin çözümünde muhatap elbette bir bütün olarak millettir. öncelikle de onların örgütlü yapıları ve temsilcileriyle görüşmektir. hüda-par da bunlardan biridir."

"hdp postacılık yapıyor"

"şu anda masada bulunan imralı ve mit, başka kimse yok" diyen yapıcıoğlu, "son dönemde hdp'li demirtaş da yaptığı açıklamada bunu dile getirmektedir; 'görüşmeler sadece hükümet ve öcalan arasında yapılıyor, biz sadece onlara yardımcı oluyoruz' demişti. zaten fiiliyatta da yaptıkları şey, imralı ile kandil arasında bir nevi postacılık yapmaktır" ifadelerini kullandı. yapıcıoğlu "biz bunun doğru olmayacağını söyledik. hüda-par ile birlikte memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa muhatap olmak zorundadır" dedi. 

cizre, silopi, yüksekova ve hakkâri'de yaşananların pkk'nın "kanton uygulaması" olduğunu söyleyen yapıcıoğlu, cizre'nin bu konuda pilot bölge seçildiğini provokatörlerin işbaşında olduğunu iddia etti.

cizre olaylarından sonra dtk ile görüşme olup olmadığı yönündeki bir soruya yapıcıoğlu, "hayır. böyle bir görüşme olmadı. ne bizden, ne de onlardan böyle bir talep gelmedi" yanıtını verdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;