Çevre

İcralık tarama gemisi denizi kirletmeye devam ediyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaklaşık bir ay önce karaya oturan icralık tarama gemisinden sızan yanık yağ, denizi kirletmeye devam ediyor.

Konular: Türkiye, Çevre

sakarya'nın karasu ilçesinde yaklaşık bir ay önce karaya oturan icralık tarama gemisinden sızan yanık yağ, denizi kirletmeye devam ediyor. 

ilçede yapımı devam eden karasu limanı'nda derinleştirme çalışmalarına katılan özel bir şirkete ait "yiğithan" isimli tarama gemisi, iki ay önce icralık olduğu gerekçesiyle karasu sahil park karşısına yakın bir yere demir attı. hava şartlarının kötü olması nedeniyle sahile sürüklenen gemi, dalgakırana çarparak yan yattı. yan yatan gemiden akan yanık yağ, bir aydır deniz yüzeyinde kirliliğe yol açıyor.

"tatilciler bu denize mi girecekler?"

karasu belediye başkanı mehmet ispiroğlu, geminin çıkabilecek şiddetli bir fırtınada daha fazla yağ sızdırabileceğine dikkat çekerek, "ilgililerden turizm sezonu açılmadan önce, geminin kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. karasu muhtarlar derneği başkanı ismail hakkı topaloğlu ise geminin 2 ay önce demirlendiğini, rüzgarın etkisiyle sahile 50 metre kadar yaklaştıktan sonra ise yan yattığını söyledi. topaloğlu, "turizm sezonu başlayacak ve gelen tatilciler burada kirli denize mi girecekler? bu geminin bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

geminin kaldırılabilmesi için ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı ile çevre ve şehircilik bakanlığına gönderilen raporun sonucu bekleniyor. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;