Türkiye

İhsan Özkes CHP'den istifa etti

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özkes kararın gerekçesini, 'ihtiyaç duyması halinde' açıklayacağını söyledi. CHP'li Haluk Koç, "Kızgınlık içinde verilen kararlar kalıcı olmaz" dedi.

Konular: CHP, Türkiye

chp'den 7 haziran seçimlerinde istanbul 1. bölge'den milletvekili seçilen ihsan özkes partisinden istifa etti. özkes istifasını twitter hesabından duyurdu. özkes attığı tweette "chp'den istifa ettim" ifadesini kullandı. özkes, aa muhabirine yaptığı açıklamada, kararının gerekçesini ise ihtiyaç duyması halinde daha sonra açıklayacağını bildirdi. ihsan özkes istifa dilekçesini tbmm başkanlığı'na gönderdiğini de belirtti.

"kalıcı olmaz"

chp genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü koç, bu istifayla ilgili “istifa bize ulaşmadı. zaman zaman siyasette bu davranışlar olabilir, özkes chp’nin son olağanüstü kurultayında pm’ye girerken delegelerden en yüksek oyu almış bir arkadaşımızdır. örgütlerle milletvekilleri arasında kendi seçim bölgelerinde birtakım anlaşmazlıklar olabilir, bunlar partiyle yol ayıracak noktaya hiçbir zaman gelmez, anlık kızgınlıkla alınan kararlar da kalıcı olmaz" dedi.

eski müftü olan özkes, 2014 yerel seçimlerinde de chp'nin üsküdar belediye başkan adayı olmuş, seçimi kazanamamıştı. 

özkesi, 2014 yılında gerçekleştirilen chp 18'inci olağanüstü kurultayı'nda en yüksek oy oranı ile tekrar parti meclisi üyesi seçilmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;