Türkiye

İki soruşturmaya yeni savcı

Ergenekon ve Hrant Dink cinayeti soruşturmalarına, görevden alınan Muammer Akkaş'ın yerine terörle mücadele savcısı Murat İnam bakacak.

Konular: Türkiye

özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından kurulan terörle mücadele kanunun 10. maddesi ile yetkili mahkemelerde görevlendirilen murat inam, bundan sonra ergenekon ve dink soruşturmalarında görev yapacak. 

2012 temmuz ayında 'terörle mücadele savcısı' olarak görevlendirilen inam, gezi olayları kapsamında çarşı grubuna karşı yönelik yürütülen soruşturma, sabancı suikastı ve üzeyir garih cinayeti gibi soruşturmalara da bakacak.

agos gazetesi genel yayın yönetmeni hrant dink’in öldürülmesine ilişkin 2007 yılında, ergenekon ile ilgili de 2008 yılında ilk davalar açılmıştı. davaların açılmasına rağmen bazı isimler hakkındaki soruşturmalar devam etmişti.

bu kapsamda devam eden iki soruşturma, en son 25 aralık'taki yolsuzluk soruşturmasını başlatan savcı muammer akkaş tarafından yürütülüyordu. yeni savcı ataması, akkaş’ın tekirdağ’a atanmasını takip etti.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;