Kürt sorunu

İmralı ziyareti ertelendi

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın 20 Nisan Pazar günü gerçekleşeceğini açıkladığı İmralı ziyareti 26 Nisan'a ertelendi. Buldan, erteleme kararının Adalet Bakanlığı tarafından alındığını twitter hesabından duyurdu.

Öcalan'ın BDP-HDP heyetiyle daha önce yaptığı görüşmeye dair bu fotoğraf yayınlanmıştı.

çözüm süreci kapsamında pkk lideri abdullah öcalan'la görüşmelerini sürdüren milletvekili heyetinin bu pazar günü yapacağı ziyaret ertelendi. 

bdp grup başkanvekili pervin buldan, önce 18 nisan olarak duyurduğu tarihin 26 nisan olarak değiştiğini twitter hesabından duyurdu.

buldan, kararın adalet bakanlığı tarafından alındığını yazdı.

imralı'ya gidecek heyet, barış ve demokrasi partisi'nin (bdp) grup başkanvekilleri pervin buldan ve idris baluken ile halkların demokratik partisi (hdp) müzakere ve çözüm sürecinden sorumlu eş genel başkan yardımcısı sırrı süreyya önder'den oluşuyor. 

bu, 30 mart yerel seçimlerinden sonra öcalan'la milletvekili heyeti arasındaki ilk görüşme olacak.

görüşmede, seçim sonuçlarıyla birlikte, kck'nın abdullah öcalan'a yazdığı beş sayfalık mektubun da ele alınması bekleniyor.

kck'nın mektubunu almak üzere pervin buldan ve idris baluken 9 nisan'da kandil'e gitmiş, mektup 11 nisan'da, öcalan'a iletilmek üzere adalet bakanlığı'na teslim edilmişti.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;